Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

spe-ploumpidis.blogspot .com           Αρ. πρωτ. 26              7-12-2017
                                                ψήφισμα
Στηρίζουμε τους Εκπαιδευτικούς του 15ου Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου- Καταγγέλλουμε  την ανάρμοστη στάση των αστυνομικών οργάνων
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
            Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας ομόφωνα Καταγγέλλει την προκλητική στάση των αστυνομικών οργάνων που προσήλθαν στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου, ύστερα από τηλεφωνική κλήση του διευθυντή του σχολείου, επειδή γονέας μαθητή εισήλθε στο γραφείο του σχολείου και προέβη σε φραστικές απειλές και βιαιοπραγίες σε βάρος εκπαιδευτικών και του διευθυντή του σχολείου.
            Τα αστυνομικά όργανα δε φτάνει που επέδειξαν ολιγωρία και αδιαφορία, καθώς έφτασαν στο σχολείο μετά από μία (1) ώρα από τη στιγμή που έλαβαν την κλήση, αλλά επιδόθηκαν και σε αυστηρές συστάσεις στον διευθυντή του σχολείου σχετικά με τον τρόπο που κάνουν οι εκπαιδευτικοί τη δουλειά τους. Αντί δηλαδή να προστατεύσουν το σχολείο από την απαράδεκτη συμπεριφορά του γονέα , που ήταν και ο λόγος για τον οποίο ο διευθυντής τα κάλεσε, προτίμησαν τα αστυνομικά όργανα, αν και ήταν αναρμόδια,  να προβούν σε διερευνητικές ερωτήσεις σχετικά με το περιστατικό που επικαλούνταν ο γονέας, που συνέβη στο διάλειμμα μεταξύ του παιδιού του και συμμαθητή του.
            Όσον αφορά το περιστατικό που επικαλούνταν ο γονέας, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μάς διαβεβαίωσαν ότι δε συνέβη τίποτα σοβαρό, πέρα από μια συνηθισμένη φιλονικία μεταξύ παιδιών χωρίς άσκηση βίας. Οι εφημερεύοντες του σχολείου έπραξαν όλες τις απαραίτητες ενέργειες και το περιστατικό είχε διευθετηθεί. Η συμπεριφορά του γονέα χαρακτηρίζεται επιεικώς από εμάς ως ακραία, αδικαιολόγητη και ανάρμοστη.
            Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δηλώνει Απερίφραστα ότι στηρίζει τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, που σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που βιώνει η κοινωνία αλλά και η εκπαίδευση , λόγω της οικονομικής κρίσης, προσπαθούν  να σταθούν αρωγοί και ουσιαστικοί παιδαγωγοί στους μαθητές τους. Τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται στις σχέσεις μεταξύ μαθητών, οι εκπαιδευτικοί έχουν την επιστημονική γνώση αλλά και παιδαγωγική κατάρτιση για να τα επιλύουν, μέσα στο πνεύμα που επιβάλλεται, προκειμένου απρόσκοπτα να λειτουργούν οι σχολικές μονάδες, πάντα σε κλίμα συνεργασίας με γονείς και μαθητές.

            Οι μεμονωμένες ακραίες και αδικαιολόγητες συμπεριφορές που εκδηλώνονται στα σχολεία από γονείς ή άλλους εξωσχολικούς θα πρέπει να αντιμετωπίζονται από την πολιτεία αποφασιστικά και αποτελεσματικά, ώστε να μην αποτελούν προηγούμενο που θέτει σε κίνδυνο την ποιότητα του παρεχόμενου έργου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: