Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

spe-ploumpidis.blogspot .com                       29/10/2017
Συναδέλφισσες συνάδελφοι
Την  Τετάρτη 25/10/2017, πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση στην Περιφερειακή Δ/νση  Εκπαίδευσης Αττικής για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μεταταγμένοι εκπαιδευτικοί με τη μη απόδοση των νεοσυσταθεισών οργανικών θέσεων στις ειδικότητες ΠΕ05 Γαλλικών/ ΠΕ07 Γερμανικών/ ΠΕ 19-20 / ΠΕ 32.  Για τον λόγο αυτό από τους Συλλόγους Π.Ε. είχε προκηρυχθεί στάση εργασίας. Παρότι η Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Αττικής είχε ενημερωθεί  κανείς αρμόδιος δεν υπήρχε, οπότε καμία συνάντηση δεν κατέστη δυνατή.
           Η κινητοποίηση θα γίνει εκ νέου την Πέμπτη 2/11/2017 στις 15.00 για την άμεση  :
 Διεκδικηση σύστασης οργανικών θέσεων για όλα τα διδακτικά αντικείμενα όλων των ειδικοτήτων που διδάσκονται στην Π. Ε.
Απόδοσης όλων των οργανικών θέσεων στις νεοεισερχόμενες ειδικότητες ΠΕ05 Γαλλικών/ΠΕ07 Γερμανικών/ ΠΕ 19-20 / ΠΕ 32
 – ΟΧΙ στη συνέχιση του καθεστώτος ομηρίας – εξαίρεσης που βιώνουν οι μεταταχθέντες από τη δευτεροβάθμια εκπ/ση συνάδελφοι μας εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων από το 2013 έως σήμερα –
Σταθερή και μόνιμη εργασία με σταθερό και μόνιμο προσωπικό σε όλη τη Δημόσια Εκπαίδευση –
  ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Α/θμιας  & Β/θμιας  ΕΚΠ/ΣΗΣ Αττικής (Τσόχα 15, Αθήνα)  ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ  2 – 11 – 2017 στις 15:00
 Για τη συμμετοχή των συναδέλφων στη συγκέντρωση - παράσταση διαμαρτυρίας προκηρύσσουμε διευκολυνική  2ωρη στάση εργασίας 2μ.μ. – 4μ.μ.
Φέτος στη Δ/νση Π.Ε Πειραιά δεκάδες συνάδελφοί μας εκπαιδευτικοί π.χ ΠΕ05  τοποθετήθηκαν σε περισσότερα από  τρία σχολεία φτάνοντας ακόμη και τα πέντε και συμπλήρωσαν το ωράριό τους στο ολοήμερο (ουσιαστικά καλύπτοντας θέσεις δασκάλων ΠΕ70) χωρίς καν να τους αναγνωριστεί μια μείωση ωραρίου μιας – δύο διδακτικών ωρών για την κάλυψη των μετακινήσεών τους από σχολείο σε σχολείο. Η συγκρότηση ομάδων με μόνο στόχο τη λογιστική καταγραφή ωρών, το σπάσιμο ενιαίου ωραρίου (πχ 8ωρες γαλλικών ενός σχολείου που χωρίζεται σε δύο εκπαιδευτικούς) , η τοποθέτηση εκπαιδευτικών από διάθεση Β/θμιας πριν καλυφθεί το ωράριο των υπηρετούντων στη Α/θμια, είχαν σαν αποτέλεσμα την αύξηση του αριθμού των σχολικών μονάδων ανά εκαπιδευτικό, την σωματική και ψυχική εξουθένωση των συν/φων πριν καλά καλά αρχίσει η σχολική χρονιά.
 Στο ίδιο πλαίσιο «εξοικονόμησης» προσλήψεων αναπληρωτών επιχειρείται η μετακίνηση (για συμπλήρωση ωραρίου είναι η επίσημη δικαιολογία) και των ήδη τοποθετηθέντων συναδέλφων μας μόνιμων ή αναπληρωτών εκπαιδευτικών ειδικοτήτων σε περισσότερα των δύο σχολείων, γενικεύοντας την εικόνα μετακινούμενων εκπαιδευτικών από ζώνη σε ζώνη ( πρωινή-ολοήμερο και από σχολική μονάδα σε σχολική μονάδα).
Θεωρώντας ότι οι συγκεκριμένες πολιτικές που ακολουθεί και αυτή η κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι βαθιά αντιλαϊκές και αντιεκπαιδευτικές καταγγέλλουμε για άλλη μια φορά και παραθέτουμε τις πάγιες διεκδικήσεις μας για τα συγκεκριμένα ζητήματα με βάση τις αποφάσεις των Γ. Σ. του Συλλόγου μας:
       Άμεση απόδοση των συσταθεισών οργανικών για όλες/όλους τις/τους μεταταχθέντες συναδέλφους μας ανά σχολείο ή ομάδα σχολείων με ικανό αριθμό διδακτικών ωρών, ώστε να υποστηρίζεται η αντίστοιχη οργανική θέση και να μη μετακινούνται οι συνάδελφοι σε περισσότερα από δύο ή τρία σχολεία εντός Δ/νσης ή ακόμα χειρότερα να αναγκαστούν να μετακινηθούν εντός Περιφερειακής Δ/νσης Α/θμιας. & Β/θμιας Εκπ/σης Αττικής.
       Να αποσυρθεί - καταργηθεί άμεσα η υπουργική απόφαση της 30 – 5 – 2016 που απαγορεύει τη λειτουργία παράλληλων τμημάτων γαλλικής – γερμανικής στα Δημοτικά Σχολεία (κατάργηση της διάταξης για τη δημιουργία αποκλειστικά γαλλόφωνων ή γερμανόφωνων σχολείων) με ελευθερία επιλογής στους μαθητές για την επιλογή γαλλικής και γερμανικής γλώσσας
       Καθιέρωση ζώνης ελεύθερης επιλογής για τα μαθήματα των ξένων γλωσσών  από τους μαθητές (σε επίπεδα) στο ολοήμερο (δημιουργία τμημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας για τις ξένες γλώσσες), ώστε να πάψουν οι γονείς να πληρώνουν για ξένες γλώσσες στα ιδιωτικά φροντιστήρια, καθώς και καθιέρωση της χορήγησης του κρατικού πιστοποιητικού γλωσσομάθειας σε όλες τις ξένες γλώσσες με την αποφοίτηση από το Δημοτικό (επιπέδου Α1 & Α2).
       Διαφάνεια στις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών (με βάση τα μόρια μετάθεσης, έτη υπηρεσίας κλπ.). Εξίσωση μορίων για τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπ/σης.
       Θεσμοθέτηση αναλογικής μείωσης ωραρίου, για όλους τις/τους εκπαιδευτικούς που μετακινούνται σε περισσότερα από δύο σχολεία.
       Δεν αποδεχόμαστε τη διδασκαλία σε τμήματα με περισσότερα από 25 παιδιά στο τμήμα, διότι έτσι απαξιώνουμε οι ίδιοι τη δουλειά μας.
       Εξίσωση διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών της Π. Ε. με αυτό των εκπαιδευτικών της Δ. Ε.
       Όχι στις παράνομες και παράτυπες μετακινήσεις εκπαιδευτικών όλων των  ειδικοτήτων (μονίμων και αναπληρωτών) με την αιτιολογία της συμπλήρωσης ωραρίου. Είναι απόλυτη ευθύνη της Δ/νσης Π. Ε. Πειραιά ο κακός χωρισμός των ομάδων σχολείων με τη λογική της «εξοικονόμησης» ωρών για να μην προσληφθούν αναπληρωτές.
       Για τις υπόλοιπες ειδικότητες (Γαλλικών, Γερμανικών, Εικαστικών, Πληροφορικής, Θεατρικής Αγωγής) να αποδοθούν άμεσα οι νεοσυσταθείσες οργανικές θέσεις .
        Κάλυψη όλων των κενών με μόνιμο προσωπικό – μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, στη βάση της ύπαρξης σταθερού προσωπικού για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με βάση τις επιταγές της παιδαγωγικής επιστήμης.
       Κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικούς με μαζικούς μόνιμους διορισμούς και προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών σύμφωνα με τις πραγματικές μορφωτικές ανάγκες των μαθητών μας.

                                    ΟΛΕΣ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
                              ΣΤΗΝ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Αττικής (Τσόχα 15, Αθήνα)                         
                                                     ΠΕΜΠΤΗ 02/11/2017, στις 15.00

Δεν υπάρχουν σχόλια: