Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

spe-ploumpidis.blogspot .com                       26/10/2016
Συναδέλφισσες,συνάδελφοι
Την  Τετάρτη 25/10//2017, πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση στην Περιφερειακή Δ/νση  Εκπαίδευσης Αττικής για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μεταταγμένοι εκπαιδευτικοί με τη μη απόδοση των νεοσυσταθεισών οργανικών θέσεων στις ειδικότητες ΠΕ05 Γαλλικών/ ΠΕ07 Γερμανικών/ ΠΕ 19-20 / ΠΕ 32.
 Για τον λόγο αυτό από τους Συλλόγους Π.Ε. είχε προκηρυχθεί στάση εργασίας. Παρότι η Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Αττικής είχε ενημερωθεί  κανείς αρμόδιος δεν υπήρχε. Ακόμα και ο κ. Αναστόπουλος προϊστάμενος παιδαγωγικής και επιστημονικής καθοδήγησης που βρισκόταν στα γραφεία της περιφερειακής Δ/νσης προτίμησε να “διαφύγει” χρησιμοποιώντας την πίσω έξοδο.
Η στάση τους πρώτα από όλα καταδεικνύει τον φόβο τους να αντιμετωπίσουν τα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών. Συγχρόνως όμως καταδεικνύει την απαξίωση τους στα προβλήματα της εκπαίδευσης, των μαθητών μας, αλλά και των εκπαιδευτικών.
Το Υπουργείο Παιδείας και η συγκυβέρνηση είναι πρόθυμοι όχι απλά να ακούσουν, αλλά υποτάσσονται καθημερινά και πλήρως στις εντολές αυτών που αποκαλούν “θεσμούς”, αλλά και στις κατευθύνσεις και οδηγίες του ΟΟΣΑ για την αντιδραστική αναδιάρθρωση στην εκπαίδευση, αδυνατούν όμως ακόμα και να συνδιαλαγούν με τους εκπαιδευτικούς της τάξης.
Φανταστείτε τι θα είχε συμβεί στο υπουργείο Παιδείας, στον υπουργό Παιδείας, αν είχε αρνηθεί να συναντήσει έναν “χαρτογιακά”, τεχνοκράτη των θεσμών.
Δε μας παραξενεύει η στάση τους. Πρόκειται για εκείνους που τις προηγούμενες μέρες συνόδευσαν σε σχολεία κλιμάκια του ΟΟΣΑ.
                        Υπάρχει μόνο κάτι που φοβούνται. Τους αγώνες μας!

                                      Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: