Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017


spe-ploumpidis.blogspot .com                       10/10/2017
 Κάλεσμα σε κινητοποίηση την Πέμπτη στις 12/10 στις 2.00 μ.μ. στην Διεύθυνση Π.Ε.  Πειραιά για τα κενά και τα προβλήματα λειτουργίας των σχολικών μονάδων
Συναδέλφισσες/φοι
Πλησιάζουμε στα μέσα Οκτωβρίου και στα σχολεία μας υπάρχουν κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Κυρίως τα ολοήμερα υπολειτουργούν καθώς δεν μπορούν να αναπτύξουν το πρόγραμμά τους ως τις 4 μ.μ. πράγμα που επιδεινώνει τις εκπαιδευτικές συνθήκες τόσο για τους μαθητές μας όσο και για εμάς τους εκπαιδευτικούς.
Η παράλληλη στήριξη, υπολειτουργεί, υποβαθμίζοντας διαρκώς τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και επιβεβαιώνοντας πως το περιεχόμενο του «σχολείου για όλα τα παιδιά», είναι ένα φθηνό σχολείο με ρευστές δομές που δεν εξασφαλίζουν την αναγκαία σταθερή ειδική εκπαιδευτική παρέμβαση που έχουν ανάγκη οι μαθητές με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Σήμερα για τις ανάγκες της παράλληλης στήριξης, επιτρέπεται η υποστήριξη κάθε μαθητή μέχρι και από 4 διαφορετικούς εκπαιδευτικούς με κριτήριο όχι τις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών αλλά τον περιορισμό των δαπανών.
Στη Διεύθυνση Π.Ε. Πειραιά υπάρχουν 11 κενά Δασκάλων, 17 Εικαστικών, 5 Αγγλικών, 12 Φυσικής Αγωγής, 7 Μουσικής, 3 Θεατρικής Αγωγής, 21 ΣΜΕΑΕ-ΤΕ, 10 T.Y. ΖΕΠ και 170 Παράλληλης Στήριξης.
Ø Τα ωρολόγια προγράμματα στα δημοτικά σχολεία, προκειμένου να ανταποκριθούν στο σχολείο της Υ.Α. Φίλη και του Προεδρικού διατάγματος 79, συντάσσονται με τη μνημονιακή λογιστική και όχι με παιδαγωγικά κριτήρια.
Ø Συνάδελφοι που συμπληρώνουν το ωράριο τους στο τμήμα τους αναγκάζονται να δίνουν ώρες μαθημάτων σε άλλους συναδέλφους προκειμένου να «κατεβούν» στο ολοήμερο.
Ø Ο κατακερματισμός του σχολικού χρόνου εντείνεται με αποτέλεσμα να διασπάται η εκπαιδευτική διαδικασία και να αλλοτριώνεται η παιδαγωγική σχέση.

Για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία μας, οι μαθητές, οι γονείς τους και οι εκπαιδευτικοί, σας καλούμε την Πέμπτη 12/10 στις 2.00μ.μ. στα γραφεία της Διεύθυνσης Π.Ε. Πειραιά στην κινητοποίηση με τα υπόλοιπα εκπαιδευτικά σωματεία του Πειραιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: