Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, αγαπητοί γονείς
Η απουσία μόνιμων διορισμών για  8η συνεχόμενη χρονιά, διογκώνει διαρκώς τα προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων και στον προγραμματισμό του εκπαιδευτικού έργου. Για μια ακόμα χρονιά, τα σχολεία ανοίγουν με μηδενικούς διορισμούς, με βάση τις μνημονιακές δεσμεύσεις που ανέλαβε και τηρεί κατά γράμμα η κυβέρνηση. Τα χιλιάδες κενά καλύπτονται και πάλι με προσλήψεις αναπληρωτών, στην κατεύθυνση της ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων στην εκπαίδευση και της υποκατάστασης της σταθερής και μόνιμης εργασίας με την ευέλικτη και ελαστική απασχόληση.
Οι σαρωτικές αντιεκπαιδευτικές αναδιαρθρώσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια και συνεχίζουν να γίνονται, διαλύουν τη δημόσια εκπαίδευση μετατρέποντας τη μόρφωση από δημόσιο αγαθό, σε απλή κατάρτιση.
 Οι  περσινές Υ.Α. Φίλη που διέλυσαν το Ολοήμερο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο  ενσωμάτωθηκαν στο Π.Δ. 79 την 1ηΑυγούστου. Όχι μόνο δε θεσμοθετήθηκε η δίχρονη υποχρεωτική αγωγή κι εκπαίδευση στο δημόσιο νηπιαγωγείο, αλλά αποσυνδεέτεαι πλήρως το ολοήμερο νηπιαγωγείο από την εκπκη διαδικασία κι απαξιώνεται  ο αντισταθμιστικός του ρόλος. Παραμένουν η  εργασιακή ευελιξία, η ανυπαρξία μόνιμων διορισμών, οι αναπληρωτές με ελλειπή δικαιώματα και σε περιπλάνηση ανά τη χώρα, οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων μετακινούνται σε πολλά σχολεία, ο πάγιος περιορισμός των δημοσίων δαπανών κι η υποχρηματοδότηση για την παιδεία,  σηματοδοτούν πως αντιλαμβάνεται ο ΟΟΣΑ και οι μνημονιακές επιλογές των κυβερνήσεων το δημόσιο σχολείο.
Η κυβέρνηση για να περάσει τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της αποψιλώνει τα μορφωτικά δικαιώματα, ενεργοποιεί τον κοινωνικό αυτοματισμό και προσπαθεί να μετατοπίσει τις ευθύνες της στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς.
Συναδέλφισσες συνάδελφοι
Σε αυτό το τοπίο και με τη βεβαιότητα ότι και η νέα χρονιά ξεκινά  με 4000 κενά στην ΠΕ

   Το ΔΣ του Συλλόγου σας καλεί σε έκτακτη γενική συνέλευση για την ανάδειξη και συζήτηση όλων των παραπάνω την Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου (Ταϋγέτου 8) στις 13.30μμ

Δεν υπάρχουν σχόλια: