Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

                                 
                                               spe-ploumpidis.blogspot .com                       01/06/2017
       Το Δικαστηρίο Ανηλίκων στο Ρέθυμνο, υποχρέωσε 3 μαθητές της τρίτης τάξης του 1ου Γυμνασίου, σε 80 ώρες κοινωνικής εργασίας, επειδή καταγγέλθηκαν ότι πρωτοστάτησαν σε κατάληψη του σχολείου τους, στις 26 Σεπτεμβρίου του 2016. Οι Οι μαθητές από την αρχή της χρονιάς οργάνωσαν κινητοποιήσεις και καταλήψεις τόσο στο Ρέθυμνο, όπως και σε πολλές πόλεις της χώρας, διεκδικώντας το αυτονόητο. Να έχουν ένα σχολείο που θα μορφώνει ολόπλευρα, για μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών,  σύγχρονες υποδομές και εργαστήρια,  να μην πληρώνουν οι γονείς τους σε φροντιστήρια. Για την αγωνιστική επιλογή τους αυτή, οι μαθητές σύρθηκαν στο δικαστήριο.  Τους 3 μαθητές, είχε καταγγείλει ο διευθυντής του σχολείου τους, ως πρωτοστάτες της κατάληψης και υπεύθυνους περί παρακώλυσης μαθήματος.
      Οι μαθητές παραπέμφθηκαν σε δίκη, η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 22 Μαΐου 2017 με  αποτέλεσμα να τους επιβληθεί η ποινή της κοινωνικής εργασίας.  Σε δίκη παραπέμφθηκαν και οι γονείς των μαθητών, οι οποίοι κρίθηκαν αθώοι από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου.
Οι δίκαιοι αγώνες των μαθητών βρίσκονται  στο στόχαστρο των κυβερνήσεων.  Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζεται αυτή η απαράδεκτη πρακτική, αποδεικνύοντας ότι η κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, έμεινε κενό γράμμα, αφού στη πράξη- και με τις χειρότερες μεθόδους - από τη συγκυβέρνηση στήνονται νέα «μαθητοδικεία».

                     Οι μαθητές δεν τρομοκρατούνται ούτε οι αγώνες  ποινικοποιούνται.
                  Καλούμε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα να καταδικάσει αυτές τις πρακτικές.

Καταγγέλουμε και απαιτούμε:
 Να παρθεί πίσω η απαράδεκτη απόφαση επιβολής ποινής αναμορφωτικών μέτρων στους μαθητές του 1ου γυμνασίου Ρεθύμνου.

Nα σταματήσει κάθε απειλή και δίωξη προς μαθητές και γονείς που συμπαραστέκονται στους αγώνες των μαθητών.
 Να μην ποινικοποιούνται οι αγώνες των μαθητών.



Δεν υπάρχουν σχόλια: