Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

spe-ploumpidis.blogspot .com                       28/03/2017
                       Εβδομάδα δράσης ενάντια στην ελαστική απασχόληση
                    Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί   εκπαιδευτικών με βάση τις ανάγκες
                                   του δημόσιου σχολείου και των μαθητών του

  Ύστερα από συνεχείς δηλώσεις των πολιτικών ηγεσιών του ΥΠ.Π.Ε.Θ. από τον Ιανουάριο του 2015 έως σήμερα, αναφορικά με τις προθέσεις της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπ/κών και με βάση τη νομοθετική δραστηριότητα της κυβέρνησης πάνω στο ζήτημα αυτό, αποκαλύφθηκε σε όλο το μεγαλείο του το ψέμα των εξαγγελιών για τον προγραμματισμό των 20.000 διορισμών στην εκπαίδευση. Γίνεται εύκολα πλέον κατανοητό στον καθένα ότι όχι μόνο δεν μπορεί να υπάρξει αλλαγή στην αδιοριστία χωρίς σκληρό πανεκπαιδευτικό αγώνα,  αλλά και η κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων των αναπληρωτών και της ίδιας της δουλειάς τους θα είναι αποτέλεσμα σκληρών αγώνων.
  Δεν είναι άλλωστε καθόλου τυχαίο ότι  η συζήτηση για τον αριθμό των μόνιμων διορισμών, έχει αντικατασταθεί από τη συζήτηση για την εξεύρεση του κατάλληλου τρόπου διορισμού.
   Εκτιμούμε δε, με βάση και τις εξελίξεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ότι πίσω από τη συζήτηση για την αναζήτηση ενός «αντικειμενικού» τρόπου διορισμού των εκπαιδευτικών, κρύβεται η πρόθεση αφανισμού της προϋπηρεσίας χιλιάδων εκπαιδευτικών, που εδώ και μια δεκαετία δουλεύουν στο δημόσιο σχολείο, καθώς  και η πιθανή τροποποίηση των συμβάσεων εργασίας τους αλλά και του πίνακα προσλήψεων.   Η  συζήτηση ωστόσο,  για την ελαστική απασχόληση δεν αφορά μόνο τις/ τους αναπληρωτές συναδέλφους.
  Η συνέχιση της αδιοριστίας και η διαιώνιση των ελαστικών σχέσεων εργασίας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην υπονόμευση των εργασιακών δικαιωμάτων και των μόνιμων εκπαιδευτικών και στην αντιδραστική αναδιάρθρωση του δημόσιου σχολείου στην κατεύθυνση της ιδιωτικοποίησης, των κουπονιών και της 'αυτονομίας'.
 Ο Σύλλογος Εκπ/κών Π. Ε.Κερατσινίου Περάματος “Ν Πλουμπίδης”, συμμετέχει και στηρίζει τις δράσεις τους,  ενάντια στην ελαστική απασχόληση, την αδιοριστία, τη μόνιμη εργασιακή περιπλάνηση από σχολείο σε σχολείο κι από περιοχή σε περιοχή. Προβάλλουμε  και υπερασπιζόμαστε τα εργασιακά δικαιωμάτα των αναπληρωτών/τριών συναδέλφων μας.

 Συμμετέχουμε κατά πλειοψηφία, στο κάλεσμα σε σύσκεψη το Σάββατο 1/4,  για την οργάνωση κινητοποίησης στο Υπουργείο Εργασίας στις  5/4 για σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα για όλες και όλους!




Δεν υπάρχουν σχόλια: