Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Καταγγελουμε και καταδικάζουμε απρόκλητη επίθεση κατά συναδέλφων


Συναδέλφισσες συνάδελφοι
Το ΔΣ του συλλόγου Κερατσινίου Περάματος “Ν. Πλουμπίδης” απερίφραστα καταγγέλει την επίθεση που δέχτηκαν συνάδελφοι εκπαιδευτικοί του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου, από οικογένεια που ανυπόσπαστα ισχυρίζεται, ότι εκπκος του σχολείου, έχει φερθεί αντιπαιδαγωγικά στο παιδί της. Παρά τις όσες  προσπάθειες εκ μέρους των εκπκων και τις συζητήσεις που ακολούθησαν  μεταξύ του  Δ/ντη του σχολείου, την εκπκο,  αλλά και  το σύνολο των εκπαιδευτικών του σχολείου, με τη μητέρα,  αρχής γενομένης της  Δευτέρας  13/02, το θέμα έλαβε εκρηκτικές διαστάσεις.
Συγκεκριμένα:
Την Τετάρτη 15/02 ο δ/ντης κι εκπαιδευτικός του 9ου Δημοτικού Σχ, δέχτηκαν κλήση από το Α.Τ. Κερατσινίου, να προσέλθουν σε αυτό σε εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας, η οποία εκδόθηκε μετά από αίτηση της οικογένειας του μαθητή. Πηγαίνοντας εκεί, το απόγευμα, δέχτηκαν επίθεση από τον πατέρα και τον ενήλικα γιό της οικογένειας,  οι οποίοι, λεκτικά και σωματικά, επιτέθηκαν στον δντη του σχολείου, την πρόεδρο του συλλόγου γονέων, στον δικηγόρο της εκπαιδευτικού και έβρισαν με χυδαιότητες την εκπαιδευτικό και την πρόεδρο  του συλλογου γονέων του σχολείου.
Αλγεινή εντύπωση δημιουργεί η στάση της αστυνομίας, η οποία κάλεσε ταυτόχρονα και τις δύο πλευρές, παρά το ότι αυτό δε συνηθίζεται για λογικούς λόγους,  καθώς επίσης και ο ρόλος του αστυνομικού στον οποίο ανατέθηκε η διεκπαιρέωση της εισαγγελικής παραγγελίας, ο οποίος έκανε συστάσεις παιδαγωγικού χαρακτήρα στην εκπκο του σχολείου.


Συναδέλφισσες συνάδελφοι

Γνωρίζουμε καλά ότι όταν θίγεται ένας/ μια συναδέλφισσα από οποιοδήποτε σχολείο του συλλόγου μας, αντιστοιχεί σε συνολική προσβολή της εκπαίδευσης και έχει δε ως  μοναδική απάντηση τη συλλογική  αντίστασή μας.

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας προς τις/ τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Συμπαραστεκόμαστε στις/στους εκπαιδευτικούς του σχολείου και στηρίζουμε  ηθικά, νομικά, συνδικαλιστικά, όποια/ον ον έχει θιγεί.

Τονίζουμε ότι καμιά τραμπούκικη συμπεριφορά από όπου κι αν προέρχεται δεν κάμπτει τις αντιστάσεις μας.

Οι συναδέλφισσες συνάδελφοι υπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο το δημόσιο σχολείο, υπερασπιζόμενες/οι τα μορφωτικά δικαιώματα όλων των παιδιών και σε κανένα δεν επιτρέπεται  να προσβάλει το ήθος και το φιλότιμό τους.

   Καλούμε τη ΔΟΕ να στηρίξει τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, όπως έχει κάνει ήδη σε αντίστοιχες περιπτώσεις του παρελθόντος.    

Τις επόμενες μέρες πραγματοποιούμε παράσταση διαμαρτυρίας στο ΑΤ Κερατσινίου




Δεν υπάρχουν σχόλια: