Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Τα σχολεία μας ανοιχτή αγκαλιά για τα παιδιά όλου του κόσμου

Συνάδελφοι συναδέλφισσες
 Σήμερα το πρωί το ΔΣ του συλλόγου ενημερώθηκε από τη δντρια του σχολείου του Ν Ικονίου για τις πιέσεις και την ένταση που δημιουργήθηκε έξω από τον χώρο του  σχολείου, από γονείς που διαμαρτύρονταν για την επιλογή του συγκεκριμένου σχολικού χώρου για τη δημιουργία τμήματος ΔΥΕΠ, για παιδιά προσφύγων και μεταναστών.
 Ο Σύλλογος άμεσα ανταποκρινόμενος, συμπαραστάθηκε στους συναδέλφους και τη δντρια υπερασπίζοντας τις θεσεις του συλλόγου για τα δικαιώματα των συναδέλφων και τα δικαιώματα των προσφύγων  και μεταναστών.  Παραβρέθηκε δε,  στη συνάντηση και τη συζήτηση μεταξύ της Δντριας του σχολείου, του συλλόγου διδασκόντων, των εκπροσώπων των συλλόγων γονέων του δημοτικού σχολείου και του νηπιαγωγείου.
  Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν από τους ίδιους τους εκπροσώπους γονέων, ανάμεσα σε γονείς που αντιδρούν, εκφράζονται απόψεις που εντείνουν την κατάσταση και μέσα από ψευδείς και παραπλανητικές διαδόσεις για την υγεία των παιδιών, προσπαθούν να εδραιώσουν  κλίμα φόβου και ανασφάλειας με στόχο να κυριαρχήσουν ρατσιστικές και ξενοφοβικές συμπεριφορές.
 Συζητήσαμε μαζί τους για το θέμα των εμβολιασμών, ότι ήδη έχουν πραγματοποιηθεί σε όλα τα παιδιά. Ενημερώσαμε για τον τρόπο επιλογής των σχολείων. Για το θέμα της αναλυτικής προσωπικής τους ενημέρωσης, επακολουθεί η συνάντηση της Τρίτης 17/01,  με τον  Δ/ντη   ΠΕ Πειραιά  και τον Δήμαρχο Περάματος, όπως ήταν ήδη προγραμματισμένο.
 Για αύριο το πρωί έχει ήδη διαδοθεί η προοπτική κατάληψης του σχολείου, ώστε τα παιδιά να μη γίνουν δεκτά.

Συναδέλφισσες συνάδελφοι

Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις  τη Δντρια και τον σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου.
Καταγγέλουμε τις προσβολές  και τις προσωπικές στοχοποιήσεις
Διαβεβαιώνουμε ότι θα βρισκόμαστε στη σχολική μονάδα, όσες φορές κι αν μας ζητηθεί.
Στεκόμαστε  στο ύψος των περιστάσεων και υποδεχόμαστε τα παιδιά νικητές του πολέμου, στα σχολεία μας.


                      Τα σχολεία μας ανοιχτή αγκαλιά για τα παιδιά όλου του κόσμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: