Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Ψήφισμα του συλλόγου

Το ΔΣ του συλλόγου Κερατσινίου Περάματος 'Ν Πλουμπίδης'  καταδικάζει απερίφραστα την απόφαση 59/25-11-2016 της Σχολικής Επιτροπής Β΄Βάθμιας του Δήμου Κεφαλονιάς, με την οποία απαγορεύεται η μόνιμη στέγαση των ΕΛΜΕ και των ΣΕΠΕ σε σχολικά κτίρια, ενώ  ορίζει ότι η όποια περιοδική χρήση των σχολείων από τους φορείς θα πρέπει  να εναρμονίζεται  με «δημιουργικές δραστηριότητες»!
Τέτοιες αποφάσεις καταστρατηγούν την εργατική νομοθεσία και επιδιώκουν την άρση του δικαιώματος των εκπαιδευτικών να συνδικαλίζονται.
Η αντιδραστική αυτή απόφαση ουσιαστικά αναπαράγει πρακτικές και αντιλήψεις αποκλεισμού των ΕΛΜΕ και των ΣΕΠΕ από τα σχολεία όσον αφορά στη στέγαση  και στη γενικότερη δράση τους, και βρίσκεται σε πλήρη εναρμόνιση με τις μνημονιακές θέσεις που επιδιώκουν περαιτέρω συρρίκνωση των εργασιακών κατακτήσεων.
Η δράση των σωματείων των εκπαιδευτικών μέσα στα σχολεία είναι αδιαπραγμάτευτη. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην ΕΛΜΕ ΚΙ, θεωρώντας την επίθεση απέναντι στο συνδικαλιστικό κίνημα.
 Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς να καταψηφίσει την  απόφαση της Σχολικής Επιτροπής και να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του απέναντι στα συνδικάτα των εκπαιδευτικών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: