Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Να πάψει ΤΩΡΑ κάθε δίωξη της Ελισάβετ Παπαδοπούλου

                            

   Στις 7.12.2016 ορίστηκε η εκδίκαση της εξέτασης σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης της συναδέλφισσας μας, Παπαδοπούλου Ελισάβετ, αιρετής στο ΠΥΣΠΕ Λακωνίας και πρώην προέδρου του Συλλόγου εκπαιδευτικών ΠΕ Μολάων. Μετά από 2 χρόνια εκδικάζεται η ένστασή της στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο.
  Όλα άρχισαν όταν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας το 2013, άσκησε δίωξη σε βάρος της με βάση τον τότε πειθαρχικό κώδικα, για «αναξιοπρεπή συμπεριφορά εντός ή εκτός υπηρεσίας»!
  Η συναδέλφισσα διώκεται γιατί υπερασπίστηκε τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων, αποκάλυψε τις αυθαιρεσίες και τις παραβιάσεις της νομοθεσίας από την τότε διοίκηση, καθώς και την άθλια πραγματικότητα των σχολικών μονάδων και της λειτουργίας τους (κενά, κ.λπ.).
Η δίωξη αυτή προστέθηκε στη βιομηχανία διώξεων που είχε στηθεί τότε ενάντια σε κάθε εκπαιδευτικό που τόλμησε να αντιδράσει στις επιλογές του υπουργείου Παιδείας και της κυβερνητικής πολιτικής. Ουσιαστικά με τη δίωξη της Ελ. Παπαδοπούλου βαπτίστηκε παράπτωμα η ίδια η συνδικαλιστική δράση.
Υπενθυμίζουμε σε όσους δε γνωρίζουν την υπόθεση ότι η συναδέλφισσα Παπαδοπούλου Ελισάβετ τιμωρήθηκε με πρόστιμο στέρησης 6 μηνιαίων αποδοχών (7.500 ευρώ) για ανάρμοστη ή ανάξια συμπεριφορά εντός και εκτός υπηρεσίας και τέθηκε και σε αναδρομική αργία (στέρηση 3.700 ευρώ από τις μηνιαίες αποδοχές της).
Η πολιτική απόφαση καταδίκης της συναδέλφισσας μας ήταν προαποφασισμένη, καθώς ήταν πράξη αντεκδίκησης για τη συνδικαλιστική της δράση και τα εμπόδια που όρθωνε στην επιβολή των αντιεκπαιδευτικών μέτρων, η επίθεση στο πρόσωπό της είναι επίθεση σε όλο το εκπαιδευτικό κίνημα, αλλά και πράξη τρομοκράτησης όλων των εκπαιδευτικών προκειμένου να πετύχουν την υποταγή των εκπαιδευτικών.
Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση στην Ελ. Παπαδοπούλου και δε θα επιτρέψουμε να ποινικοποιούνται και να περιστέλλονται τα δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων και η συνδικαλιστική τους δράση. Οι αγώνες μας δε θα σταματήσουν αν δε δικαιωθεί η συνάδελφος και αν δε παύσει κάθε δίωξη σε βάρος της.
Απαιτούμε την πλήρη αποκατάσταση της, υπηρεσιακή και οικονομική.
Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο συμμετέχει στο πειθαρχικό συμβούλιο με εκπρόσωπό του, να ψηφίσει την αθώωση της εκπαιδευτικού και συνδικαλίστριας. Σε διαφορετική περίπτωση θα έχει εξολοκλήρου την ευθύνη για την πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη της με στόχο να σιωπήσει και να υποταχθεί, για την οποία βαρύνονται και οι προκάτοχοι υπουργοί Λοβέρδος και Αρβανιτόπουλος.
Καλούμε σε μαζική συγκέντρωση όλων των σωματείων, φορέων και εκπαιδευτικών την ημέρα εκδίκασης της υπόθεσής της στο δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο (Σπινθάρου και Φιλοξένου 2, Λ. Βουλιαγμένης) για την πλήρη δικαίωση της συναδέλφου και κηρύττουμε τρίωρη στάση εργασίας για να διευκολύνουμε τη συμμετοχή των συναδέλφων μας στη συγκέντρωση.
Καλούμε την ΔΟΕ, την ΟΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ να απαιτήσουν τη δικαίωση της συναδέλφου και την κατάργηση όλων των απαράδεκτων νομοθετημάτων σχετικά με το Πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων.
Μέχρι τώρα έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 1000 υπογραφές στήριξης της συναδέλφισσας Παπαδοπούλου Ελισάβετ καθώς και δεκάδες ψηφίσματα Σωματείων και Ομοσπονδιών, με αίτημα την παύση κάθε δίωξης σε βάρος της, αποδεικνύοντας έτσι ότι έχει την αμέριστη συμπαράσταση των εργαζομένων!
Καλούμε σωματεία, συλλογικότητες, συλλόγους και όλο τον κόσμο της εργασίας, να συνεχίσουν να δηλώνουν τη στήριξη τους στη συναδέλφισσα Παπαδοπούλου Ελισάβετ και να ζητούν την παύση κάθε δίωξης της και την πλήρη υπηρεσιακή και οικονομική της αποκατάσταση στο email του συλλόγου syllogosegritsos@gmail.com και της ίδιας lisapapad84@gmail.com


                        Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: