Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Υπερασπίζουμε σθεναρά τις αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων των Νηπιαγωγείων. Απαντάμε με ενότητα και αγωνιστικότητα στις νέες πιέσεις των σχολικών συμβούλων

     

  Το Δ.Σ. του Συλλόγου Κερατσινίου Περάματος Ν Πλουμπίδης,  χαιρετίζει τη στάση των συναδέλφων νηπιαγωγών που αψήφησαν τις εντολές της διοίκησης και αποφάσισαν να συμπαραταχθούν με τις αποφάσεις του Συλλόγου και της ΔΟΕ, δηλαδή να συνεδριάσει ο Σύλλογος Διδασκόντων του κάθε Νηπιαγωγείου, ως κυρίαρχο όργανο λήψης αποφάσεων. Κανένας δε γνωρίζει ένα Νηπιαγωγείο όπως το γνωρίζει ο Σύλλογος Διδασκόντων του Νηπιαγωγείου που αποφασίζει σεβόμενος συλλογικές αποφάσεις του σωματείου μας ( ΔΟΕ Αρ. Πρωτ.791/6/9/2016), την τεκμηριωμένη παιδαγωγική του άποψη και το μη ιεραρχικά δομημένο Νηπιαγωγείο. Καταγγέλλουμε τις συνεχείς προσπάθειες των μηχανισμών του υπουργείου και των σχολικών συμβούλων, να κάμψουν την αγωνιστική στάση των νηπιαγωγών και να ανατρέψουν τις συλλογικές αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων.
    Η νέα Υπουργική Απόφαση για τον ενιαίο τύπου Νηπιαγωγείο  μεταλλάσει το Νηπιαγωγείο σε σχολειοποιημένο πρόγραμμα με αυστηρούς χρόνους, στερείται παιδαγωγικών τεκμηρίων. Τα παιδιά, ειδικά των μη προνομιούχων κοινωνικών τάξεων, αποκλείονται από μια ιδιαίτερη ανάγκη, την ανάγκη για ενιαίο και συνεχές σχολείο, την ανάγκη για το κοινωνικό ποιοτικό Δημόσιο Δωρεάν σχολείο. Η υποβάθμιση επίσης του παιδαγωγικού χαρακτήρα της δεύτερης βάρδιας που μελλοντικά θα απαλλάξει το Υπουργείο από την υποχρέωση για τη στελέχωσή του με Νηπιαγωγούς, ανοίγει το δρόμο της ωρομισθίας στο Νηπιαγωγείο ή και ακόμη και της μεταφοράς της λειτουργίας του σε Δήμους ή ΚΔΑΠ.
   Καλούμε τις/τους νηπιαγωγούς να συνεχίσουν την ίδια στάση, παρά τις όποιες προτροπές ή έγγραφες υποδείξεις δέχονται από τις Σχολικές Συμβούλους, για τη μη θεώρηση ωρολογίων προγραμμάτων.  Το Δ.Σ του Συλλόγου είναι δίπλα στις/στους συναδέλφους νηπιαγωγούς και τις/τους καλεί να συνεχίσουν αταλάντευτα την ίδια στάση που έχουν κρατήσει μέχρι τώρα καθώς και να ειδοποιούν τα μέλη του Δ.Σ. σε κάθε περίπτωση.
Καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ να πάρει ανάλογη απόφαση στήριξης των νηπιαγωγών. Υπάρχει άμεση ανάγκη ανανέωσης της απόφασης της ΔΟΕ ως συλλογική και πανελλαδική απάντηση στις νέες πιέσεις που ασκούν οι μηχανισμοί του υπουργείου και οι σχολικοί σύμβουλοι.
Συλλογικά και συσπειρωμένοι στο Σύλλογό μας, στο σωματείο μας, αντιπαλεύουμε την αντιεκπαιδευτική, αντιλαϊκή πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: