Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Ανακοίνωση

Συναδέλφισσες συνάδελφοι

  Την Πέμπτη 17 /11 ημέρα τιμής και μνήμης του Πολυτεχνείου, πραγματοποιήθηκε  ρατσιστική κινητοποίηση ενάντια στη δημιουργία  χώρου- ξενώνα ασυνόδευτων ανηλίκων μεταναστών, υπό την εποπτεία της ΜΚΟ Praksis, στην οδό Σπάρτης, πίσω από το Θεμιστόκλειο γυμναστήριο Πειραιά.
Για άλλη μια φορά δήθεν αγανακτισμένοι πολίτες (βουλευτές της ΝΔ και εκπρόσωποι της ΧΑ) προέβαλαν τη ρατσιστική τους παρουσία και μέσα από αιτήματα σχετικά με τη στατικότητα του κτιρίου, κάνοντας μηνύσεις και άλλες διαδικασίες που κωλυσιεργούν την εγκατάσταση, εκφράσανε τη ρατσιστική τους στάση.    
    Το ΔΣ του συλλόγου μας,  έχει πολλές φορές τοποθετηθεί  ενάντια σε θέματα ρατσισμού  και ξενοφοβίας. Θα τοποθετηθούμε όμως άλλη μία για να θυμίσουμε  ότι στις γειτονιές της προσφυγιάς, της φτώχειας και της ανεργίας τέτοιες ρατσιστικές πράξεις δεν περνάνε. Η αναγκαστική μετανάστευση, η υποχρεωτική διαφυγή και μετεγκατάσταση καραβανιών απελπισμένων ανθρώπων στη χώρα μας, οι χιλιάδες  πνιγμένοι είναι αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και των πολιτικών που ασκούν σήμερα στη μετανάστευση η ΕΕ και το κεφάλαιο, εφαρμόζοντας την κρατική μεταναστευτική πολιτική, στη βάση της συμφωνίας της 18ης Μάρτη της  ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό, δημιουργώντας  στρατόπεδα συγκέντρωσης ή 'φιλοξενίας',  ενισχύοντας την ξενοφοβία και τα ρατσιστικά αντανακλαστικά.

Συναδέλφισσες συνάδελφοι
          Το επόμενο διάστημα παιδιά προσφύγων και μεταναστών από το Σχιστό θα έρθουν στα σχολεία μας. Όχι με τις προϋποθέσεις που συνεχίζουμε να απαιτούμε και τους αντιστοιχούν, σε πλήρη εναρμόνιση με τους συμμαθητές τους, στα πρωινά τμήματα των σχολείων, αλλά σε τμήματα ΔΥΕΠ, μετά τη λήξη των μαθημάτων.
         

        Καλούμε όλες κι όλους να είμαστε  εκεί για να  καλωσορίσουμε τα μεταναστόπουλα, θυμίζοντας την αλληλεγγύη και τον σεβασμό και  στην ευρύτερη κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: