Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


                                                            
Συναδέλφισσες συνάδελφοι

Συναντήθηκε το ΔΣ του συλλόγου μας στις 13/10, με τον Δήμαρχο του Περάματος και τον αντιδήμαρχο οικονομικών και εκθέσαμε τα παρακάτω ζητήματα που αφορούν τα σχολεία της πόλης:
Για τις οφειλές των 180.000 Ευρώ που αφορούν χρέη προηγούμενων δημοτικών αρχών μας ενημέρωσε πως θα αποδοθούν στα σχολεία με βάση τις κατανομές της αντίστοιχης περιόδου (60%, Α/θμια, κτλ) και αφού πρώτα προηγηθεί συζήτηση στη ΔΕΠ.
Για την όχληση της ΔΕΗ για διακοπή ρεύματος σε σχολεία, δηλώσαμε ότι ο δήμος άμεσα πρέπει να βρει λύση για το πρόβλημα και να υπερασπιστεί τη δωρεάν παροχή ρεύματος και νερού στα σχολεία.
Για την κάλυψη των κτηριακών αναγκών των σχολείων και τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μας ενημέρωσε πως άμεσα θα ξεκινήσουν έργα ύψους 850.000 Ε., ενώ  τις επόμενες 15-30 ημέρες θα προσληφθεί τεχνικό προσωπικό  για επισκευές, κοινωφελούς εργασίας, που ο Δήμος έχει εξασφαλίσει με συμβάσεις. Με το προσωπικό αυτό θα ενισχυθούν και οι υπηρεσίες που υποστηρίζουν τα σχολεία.
Σχετικά με τις ανάγκες τραπεζοκόμων για το πρόγραμμα σίτισης στα σχολεία της πόλης μας ενημέρωσε πως θα στείλει προσωρινά εργαζόμενους του δήμου, μέχρι να γίνου οι προσλήψεις από το υπουργείο. Οι εργαζόμενοι αυτοί ανήκουν διοικητικά στο δήμο.
Στην ερώτησή μας αν έχουμε ενημέρωση για την εκπαίδευση των παιδιών των μεταναστών προσφύγων της δομής του Σχιστού όσον αφορά στα σχολεία της πόλης,  απάντησε ότι ενώ έχει βγει πρόγραμμα από το Υπουργείο, δεν υπάρχει ενημέρωση ή προγραμματισμός. Σημείωσε δε ότι το θέμα χρήζει συνολικής αντιμετώπισης με κάλεσμα  συζήτηση στον Δήμο όλων των ενδιαφερομένων: γονέων, συλλόγων, εκπαιδευτικών, αλλά και η δική τους θετική προς αυτό ενεργοποίηση.
Για άλλη μία φορά θέσαμε το θέμα των δαπανών επισκευών και συντήρησης, στα σχολεία. Πέρσι το κράτος διέθεσε μόνο μία δόση για την οποία δεν έχουμε εικόνα πού έχει διατεθεί. Διεκδικούμε χρόνια τώρα τα χρήματα αυτά να διαχειρίζονται από τη ΔΕΠ, ή να μοιράζονται στα σχολεία και οι σχολικές κοινότητες να επιλέγουν τις ανάγκες που θα ικανοποιήσουν.
Για την πορεία ανοικοδόμησης του 3ου Νηπιαγωγείου μας ενημέρωσε πως βρίσκεται σε εξέλιξη, χωρίς όμως σχετικό χρονοδιάγραμμα.
 Όσον αφορά τώρα την τοποθέτηση στο 3ο Δ.Σχ.,  προκάτ αίθουσας μας ενημέρωσε πως η καθυστέρηση οφείλεται στην έλλειψη προσωπικού, πως τώρα έχει δρομολογηθεί η κατασκευή εξέδρας από το δήμο, όμως επειδή προϋποθέτει έργα με εκσκαφέα, μεταφέρονται για τα Χριστούγεννα που θα είναι κλειστά τα σχολεία εκτός αν ο σύλλογος διδασκόντων και ο σύλλογος γονέων, εκτιμώντας την κατάσταση, μπορούν να προτείνουν αμεσότερη έναρξη αυτών. Ζητήσαμε το έργο να γίνει με κόστος κι ευθύνη του Δήμου κι όχι από χρήματα του Συλλόγου Γονέων, όπως έχει συμβεί προγενέστερα, για έργα στην αυλή και κάναμε σαφή τη θέση μας ότι οι σύλλογοι γονέων δεν πρέπει να πληρώνουν για κατασκευές που είναι υποχρέωση της πολιτείας.
Για τα παραπάνω η δημοτική αρχή δεσμεύτηκε για όλα, εκτός από το να πληρώνει τους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ η ίδια.
Τέλος κάναμε σαφές ότι για μας η απόδοση των λειτουργικών δαπανών στην ώρα τους αποτελεί σημαντική υπόθεση, πως σύντομα θα επανέλθουμε δυναμικά αν δεν γίνουν όσα διεκδικούμε.



Δεν υπάρχουν σχόλια: