Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για τη δικαστική απόφαση ακύρωσης του Συνεδρίου του ΕΚΑ

         
Επαίσχυντη παρέμβαση των δικαστηρίων, του κράτους και των εργοδοτών στα συνδικάτα αποτελεί η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών για ακύρωση του πρόσφατου 29ου Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και τον διορισμό διοίκησης! Είναι ένα ακόμα βήμα στις μεθοδεύσεις κράτους και κυβερνήσεων, εργοδοτών και κεφαλαίου, αλλά και των δυνάμεων που τους εκπροσωπούν στο συνδικαλιστικό κίνημα, να διαμορφώσουν ένα πλήρως ακίνδυνο, εκφυλισμένο και υποταγμένο μοντέλο συνδικαλισμού, με ελεγχόμενες οργανώσεις και «εταίρους» στην ταξική ειρήνη και συνεργασία. Όπως φαίνεται, όπου δε φτάνει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός -παλιός και νέος- θα… φτάνουν τα δικαστήρια για να επιβάλλουν συσχετισμούς και πολιτικές, βολικές για κυβέρνηση-εργοδοσία.


Ο Σύλλογος Κερατσινίου – Περάματος  ' N Πλουμπίδης',  καταγγέλλει την ωμή παρέμβαση της αστικής δικαιοσύνης στα συνδικάτα, που ακυρώνει με πρωτοφανή σκεπτικά και 'επιχειρήματα' το συνέδριο του μεγαλύτερου Εργατικού Κέντρου της χώρας και διορίζει νέα διοίκηση.

Συγκεκριμένα, με μια απαράδεκτη- αλλά φωτογραφική- απόφαση η δικαστής Πρωτοδίκης τάχθηκε υπέρ των ασφαλιστικών μέτρων του σωματείου της ALPHA BANK, χρησιμοποιώντας τον ισχυρισμό ότι «το καταστατικό του ΕΚΑ δεν προβλέπει τον αποκλεισμό αντιπροσώπων λόγω παρατυπιών στις εκλογικές διαδικασίες που τους ανέδειξαν»  Οι αντιπρόσωποι του εν λόγω σωματείου είχαν αποκλειστεί με ομόφωνη απόφαση του 29ου Συνεδρίου του ΕΚΑ. Το συγκεκριμένο εργοδοτικό σωματείο (όπως και άλλα που αποκλείστηκαν), έχοντας προφανώς την στήριξη των τραπεζιτών, όχι μόνο αρνήθηκε να προσκομίσει στοιχεία για τους ψηφίσαντες στις αρχαιρεσίες του, αλλά εμφάνιζε ψηφίσαντες για το εργατικό κέντρο Αθήνας από όλη την Ελλάδα.

  Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, η απαράδεκτη δικαστική απόφαση προσπαθεί να αφαιρέσει κάθε δικαίωμα από τα Διοικητικά Συμβούλια, τα Συνέδρια και τις Γενικές Συνελεύσεις των συνδικάτων να καθορίζουν και να ελέγχουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και τα συνδικαλιστικά τους όργανα τις εκλογικές διαδικασίες τους. Έτσι, ανοίγει διάπλατα την πόρτα στους εργοδότες και το κράτος, μέσω της αστικής τους «δικαιοσύνης», να ελέγχουν ΑΜΕΣΑ τα συνδικάτα.

  Η νέα αυτή «επιτυχία» της αστικής δικαιοσύνης και της ωμής παρέμβασης στο συνδικαλιστικό κίνημα δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει το μαύρο παρελθόν, μέχρι την κήρυξη όλων σχεδόν των απεργιών ως παράνομες και καταχρηστικές, όλα τα τελευταία χρόνια. Από τις επιστρατεύσεις εργαζόμενων και ολόκληρων κλάδων μέχρι τις συλλήψεις και το ξύλο σε απεργούς και εργαζόμενους σε κάθε μεγάλη μάχη του λαϊκού κινήματος.
Ο δικός μας νόμος είναι το δίκιο του εργαζόμενου, του αγωνιζόμενου, του άνεργου, η ταξική ανεξαρτησία από την πολιτική της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων.

  Η απόφαση και οι εξελίξεις αυτές έρχονται την ώρα που η αντιλαϊκή μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι δανειστές- ΕΕ-ΔΝΤ ξεκινούν την αντιδραστική αναδιάρθρωση του εργασιακού, ξεκινούν τις δήθεν 'διαπραγματεύσεις' για τον καθορισμό των μισθών, των συμβάσεων και τις 'παρεμβάσεις' στο συνδικαλιστικό νόμο με στόχο το δικαίωμα της απεργίας και την αποτελεσματικότητα των συνδικάτων. Έρχονται σε μια στιγμή που απαιτείται ταξική ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος και ενίσχυση των ταξικών και αποφασιστικών αγώνων ανατροπής της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-εργοδοσίας.
  Καλούμε  όλες όλους τους εργαζόμενους, όχι μόνο να μη νομιμοποιήσουν αυτή την άθλια κατάπτυστη παρέμβαση της αστικής δικαιοσύνης αλλά να την αντιπαλέψουν, ενάντια στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό.


Δεν υπάρχουν σχόλια: