Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Aνακοίνωση του συλλόγου

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Με την Φ14/1638/144520/Δ1/8-9-2016 εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, με τον επιβλητικό τίτλο: «Πρόγραμμα ενεργειών σωστής εκπαίδευσης – υγιεινής διατροφής στα Δημοτικά  σχολεία  της χώρας, διανομή φρούτων στους μαθητές», την οποία υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, γίνεται μία ακόμα  παρέμβαση ιδιωτών χορηγών στον χώρο της εκπαίδευσης, αυτήν τη φορά με την πρόφαση  οι μαθητές να γνωρίσουν την αξία της διατροφής με φρούτα.

Για άλλη μια φορά τονίζουμε την αντίθεσή μας στη λογική της χορηγίας και του σχολείου της αγοράς. Τα παιδιά και τα σχολεία μας  δεν μπορεί να  χρησιμοποιούνται για να προωθηθούν τα συμφέροντα εταιριών με τη μορφή κοινωνικής υπευθυνότητας ή με οποιαδήποτε άλλη μορφή.
Τέτοιες δραστηριότητες δε χωρούν στα σχολεία μας.
Η κρίση και η φτώχεια που αυτή επιφέρει  στα σχολεία μας είναι μια πραγματικότητα που όλοι μας βιώνουμε.
Σ΄ αυτές τις συνθήκες λοιπόν,  υποχρέωση της πολιτείας  δεν είναι η προβολή των εταιρειών και των στόχων τους, αλλά η αναβάθμιση της ποιότητάς της εκπαίδευσης, η κάλυψη των πραγματικών αναγκών των παιδιών και όχι τα συμφέροντα των εταιρειών.
Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων να εκφράσουν την αντίθεσή τους σε τέτοιου είδους δράσεις και να μην επιτρέψουν να μετατραπούν τα σχολεία και οι μαθητές μας σε διαφημιστικά υποκείμενα των εταιρειών.
                       
  •       Όχι στο σχολείο της αγοράς.
  •       Έξω οι χορηγοί από τα σχολεία                     

Δεν υπάρχουν σχόλια: