Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Όλες όλοι στην κινητοποίηση στο Υπ Παιδείας την Παρασκευή 30/9, στις 2μμ (2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας από τη ΔΟΕ 12.00-14.00, 14.00-16.00)

Κυβέρνηση και υπουργείο σε αγαστή συνεργασία με Ε.Ε. και ΟΟΣΑ  κατεδάφιζουν το δημόσιο σχολείο,  επιβάλλουν ανεργία διαρκείας
    ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ
                        Ενιαίου τύπου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου              
         Ενιαίου  Ολοήμερου Σχολείου
ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
      ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
             ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΟΜΗΡΙΑ κι ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ
 Κανένας συνάδελφος αναπληρωτής, σε όποιο κλάδο και αν ανήκει, να μη μείνει άνεργος

Συναδέλφισσα συνάδελφε
   Η πλήρης ευθυγράμμιση της κυβέρνησης  με τις 'βέλτιστες πρακτικές' του ΟΟΣΑ και της ΕΕ επιταχύνουν τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις που αφορούν όλο το φάσμα των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών αναπληρωτών και μόνιμων. Η μείωση του κόστους και η αύξηση του αριθμού μαθητών  επιφέρει συνολική αναδιάρθρωση των εργασιακών όρων. Αύξηση της διδακτικής ώρας, αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα, κατάργηση δομών, τμήματων ένταξης, υπεύθυνου ολοήμερου, συρρίκνωση προσλήψεων σε παράλληλες στηρίξεις, κλάδους και ειδικότητες, μείωση διδακτικών αντικειμένων και ωρών, μετακινήσεις εκπαιδευτικών, μη δυνατότητα δημιουργίας προγραμμάτων και λειτουργίας ολοήμερου τμήματος, σχολειοποίηση νηπιαγωγείων, συνθέτουν την 'κανονικότητα' της φετινής σχολικής χρονιάς με προτεραιότητα το μηδαμινό κόστος και την πλέον αποδοτική διαχείριση εκπαιδευτικών εργατοωρών.
 Το Υπουργείο Παιδείας με την υλοποίηση  του 'Ενιαίου Ολοήμερου Σχολείου' και του νέου 'Ενιαίου τύπου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου' θέτει σε κίνδυνο χιλιάδες συναδέλφους και συναδέλφισσες που κινδυνεύουν άμεσα να παραμείνουν άνεργοι.. Εφαρμόζει το φτηνό και ευέλικτο σχολείο, με εκπαιδευτικούς λάστιχα, με κυλιόμενα προγράμματα, μετακινούμενους ακόμα και σε 5 σχολεία, με πολλαπλές αναθέσεις, ώστε να καλύψει όπως ναναι κενά, χωρίς τους αναγκαίους διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών και χωρίς τις ανάλογες προσλήψεις αναπληρωτών. Αποτελούν συνέχεια των συντηρητικών εκπαιδευτικών αναδιαρθρώσεων των προηγούμενων κυβερνήσεων και πλήρη ευθυγράμμιση  στην απαξίωση του δημόσιου σχολείου.
Εκ του αποτελέσματος, αποδεικνύεται ότι όσοι ενθάρρυναν και υποστήριξαν συντεχνιακές αντιλήψεις, όσοι συμμετείχαν στη διαχείριση της υπουργικής απόφασης Φίλη για το Δημοτικό Σχολείο, όσοι ευθύνονται για τον αποπροσανατολισμό του εκπαιδευτικού κινήματος σε άγονες έριδες περί αναθέσεων ή μη, όσοι έσπευδαν να παζαρέψουν συντεχνιακά αιτήματα σε ξεχωριστές συναντήσεις  με το Υπουργείο παραμονές απεργιακών αγώνων, απλώς επιτάχυναν μια διαδικασία που ήταν από την αρχή προδιαγεγραμμένη.
 Η εργασία των συναδέλφων είναι ιερή.  Όλων των συναδέλφων όμως, όχι μιας υποκατηγορίας.Προέχει η ενότητα όλων των εκπαιδευτικών, όλων ανεξαιρέτως των κλάδων απέναντι στην αντιεκπαιδευτική πολιτική, ακριβώς γιατί προέχει η διασφάλιση της εργασίας των συναδέλφων και ο χαρακτήρας του σχολείου.
         Η πολυδιάσπαση και η διαίρεση ευνοούν μόνο το υπουργείο και την κυβέρνηση.
   Κανένας συνάδελφος αναπληρωτής, σε όποιο κλάδο και αν ανήκει να μη μείνει άνεργος.
                          
Συναδέλφισσες συνάδελφοι
Όλες όλοι  στην κινητοποίηση στο Υπ Παιδείας την Παρασκευή 30/9, στις 2μμ
      (2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας από τη ΔΟΕ  12.00-14.00, 14.00-16.00)




Δεν υπάρχουν σχόλια: