Παρασκευή 15 Απριλίου 2016



ΥΠΑΚΟΥΟΙ-ΔΟΥΛΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΤΕΛΟΣ!

ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΠΟΥ ΞΕΧΕΙΛΙΖΕΙ, ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΕ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!

Το Υπουργείο Παιδείας εξαπολύει πόλεμο κι έχει επιλέξει στόχους κι άμαχο πληθυσμό. Δείχνει την έξοδο σε ανεργία διαρκείας για χιλιάδες αναπληρωτές με πρώτο σταθμό τις απολύσεις του Ιούνη και πρώτη αποβάθρα την επίθεση στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, αντάμα με την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα όλων των εκπαιδευτικών. Θα μας βρει απέναντι! Η πρόταση-έκτρωμα για το σύστημα προσλήψεων επιχειρεί να περιγράψει ποιοι ελάχιστοι θα δουλέψουν του χρόνου. Το παιχνίδι γνωστό από παλιά… Εμείς ως αναπληρωτές πρέπει να στραφούμε ο ένας ενάντια στον άλλο και να αποφασίσουμε ποιος θα μείνει άνεργος. Δεν τους κάνουμε τη χάρη! Δε θα γίνουμε άλογα κούρσας για μια χούφτα μόρια! Γινόμαστε μια γροθιά και παλεύουμε συλλογικά, ανυποχώρητα για την εργασία μας!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ

Καμία απόλυση αναπληρωτή- Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί – Κάλυψη όλων των κενών

  •  Όχι στα παζάρια- Άμεση απόσυρση της τροπολογίας-έκτρωμα
  • Κατάργηση του Ν.3848/2010
  •  Κανένα προσοντολόγια
  • Σύσταση οργανικών θέσεων για όλα τα διδακτικά αντικείμενα
  • Άμεση αποχώρηση της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ από το στημένο «Διάλογο» υποβάθμισης του δημόσιου σχολείου και των εργασιακών μας δικαιωμάτων

Υπερασπιζόμαστε δημόσιο σχολείο, προσχολική και ειδική αγωγή!

Αυτή η Παρασκευή πρέπει να είναι μόνο η αρχή!

Από κοινού με τους συλλόγους Π.Ε. «Αριστοτέλης», «Αιγάλεω», «Κερατσινίου-Περάματος», «Παρθενώνα», «Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής», «Περικλή», «Νέας Σμύρνης», «Αθηνά», «Κ. Σωτηρίου», «Μολάων», «ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων», «Ε' ΕΛΜΕ Αθήνας», «ΕΛΜΕ Αν. Αττικής» και «ΕΛΜΕ Ελευσίνας» καλούμε κάθε επιτροπή αγώνα και κάθε συνάδελφο αναπληρωτή μετά την κινητοποίηση σε μαζική, αγωνιστική συνέλευση για τη συγκρότηση πανελλαδικού δικτύου επιτροπών αναπληρωτών με στόχο την οργάνωση, τη συνέχιση και απεργιακή κλιμάκωση του αγώνα μας την ερχόμενη εβδομάδα!(Ανακοίνωση ώρας και μέρους κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης)

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ-ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ-ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πού βρισκόμαστε;

Το Υπουργείο Παιδείας με μια επαίσχυντη πρόταση επιδιώκει την πλήρη ανατροπή των πινάκων πρόσληψης αναπληρωτών, τον πλήρη διαχωρισμό μεταξύ μας και μας καλεί να πάρουμε θέση για το ποιος θα απολυθεί την επόμενη χρονιά. Θέλει να ξεμπερδεύει με την άτυπη επετηρίδα που δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια και να σπάσει τη σχετική «μονιμότητα» στην αναπλήρωση. Κανείς από ‘μας κατά το Υπουργείο δε θα πρέπει να είναι βέβαιος για το πότε και αν θα δουλέψει την επόμενη χρονιά. Με πλαφόν στην προϋπηρεσία και αξιολογικά κριτήρια που κάθε φορά θα αλλάζουν, καθένας θα πιάνει ταβάνι στους πίνακες, για να ξαναπέσει, σε μια συνεχή εναλλαγή μεταξύ ανεργίας και ελαστικής εργασίας. Με πρόφαση την απόφαση του ΣτΕ, υλοποιεί ό,τι δεν έγινε 6 χρόνια τώρα. Κάνει πράξη τον Ν.3848 για τους πίνακες των αναπληρωτών και όχι φυσικά για διορισμούς. Επιδιώκει να θέσει τον ΑΣΕΠ ρυθμιστή στις προσλήψεις, για να εφαρμοστεί προσοντολόγιο-λαιμητόμος ακόμα και για την είσοδο στην ελαστική εργασία.

Ποια είναι η στόχευση;

Ξεδιπλώνεται όλο το πραγματικό σχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το μέλλον του σχολείου και των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών. ΜΗΔΕΝΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ, μειωμένος προϋπολογισμός για προσλήψεις αναπληρωτών, 190 εκ. μόλις από το ΕΣΠΑ για τα επόμενα 4 χρόνια (φέτος αξιοποίησαν 160 εκ.!! με τα κενά να παραμένουν χιλιάδες), αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις στο σύνολο της δημόσιας εκπαίδευσης και των εργασιακών σχέσεων με στόχο την εξοικονόμηση προσωπικού και τη μείωση του κόστους με κάθε τίμημα. Δομές του δημόσιου σχολείου τίθενται υπό αίρεση, θέσεις εργασίας εξανεμίζονται και χιλιάδες εκπαιδευτικοί καταδικάζονται σε ανεργία! Η διεύρυνση και η ένταση της ελαστικής εργασίας είναι το μέλλον, για την ολοκληρωτική κατεδάφιση εργασιακών δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών.

Ποιο είναι το σχολείο και το εργασιακό μέλλον που δρομολογούν;

Οι τοποθετήσεις κυβερνητικών στελεχών, οι προτάσεις-πορίσματα των ομάδων εργασίας στα πλαίσια του Εθνικού Διαλόγου και η πλήρης ευθυγράμμιση της κυβέρνησης με τις «βέλτιστες πρακτικές» του ΟΟΣΑ και της ΕΕ ανοίγουν τον δρόμο για αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις που αφορούν όλο το φάσμα της εκπαίδευσης, μόνιμους και αναπληρωτές. Η εξοικονόμηση προσωπικού θα περάσει μέσα από την επέκταση της διδακτικής ώρας ή και του εργασιακού ωραρίου, την αλλαγή των ωρολόγιων προγραμμάτων(ώστε οι πάντες να κάνουν τα πάντα), τη μείωση διδακτικών αντικειμένων και ωρών), την πλήρη κατάργηση των ΕΑΕΠ και του ολοημέρου (όλα τα σχολεία να σχολάνε στη 1.15), το πέρασμα των υποστηρικτικών δομών σε πόρους και χρηματοδότηση εκτός Υπουργείου Παιδείας (άρα χειροτέρευση των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών με 5μηνες συμβάσεις κοινωφελών προγραμμάτων και voucher), τις αθρόες συγχωνεύσεις/καταργήσεις νηπιαγωγείων και την κατεδάφιση της ειδικής αγωγής (κατάργηση τμημάτων ένταξης και τέλος παράλληλης στήριξης, άνοιγμα για ιδιωτικοποίηση με χρήση κουπονιών).

Ποια μπορεί να είναι η δική μας απάντηση;

Είναι η ώρα να περάσουμε σε πράξεις σπάζοντας την αδράνεια, την ανάθεση, τα όρια που μας θέτει ο γραφειοκρατικός συνδικαλισμός, που περιμένει στη στροφή να συναινέσει στα σχέδια του Υπουργείου. Εμείς είμαστε αυτοί που θα μείνουμε άνεργοι, σε μας πέφτει το βάρος του αγώνα για την ανατροπή της επίθεσης που βιώνουμε. Διεκδικούμε την απόσυρση της πρότασης του Υπουργείου και υπερασπιζόμαστε τις θέσεις εργασίας που κόβονται τεχνηέντως. Συντονιζόμαστε πανελλαδικά και οργανώνουμε την πάλη μας από κοινού με τα αγωνιστικά σωματεία για την αναγκαία απάντηση στα αντιδραστικά μέτρα που έρχονται να διαλύσουν τα σχολεία κι εμάς τους ίδιους. Ενημερώνουμε ενώσεις γονέων και φοιτητικούς συλλόγους. Συσπειρωνόμαστε με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς και ασκούμε πίεση προς τις Ομοσπονδίες με ζητούμενο την απεργιακή κλιμάκωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: