Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Δελτίο Τύπου

                                  
                                                      
Την Τρίτη 27/10 πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη συντονισμού συλλόγων ΠΕ Πειραιά, που κάλεσε ο σύλλογος εκπαιδευτικών ΠΕ Κερατσινίου – Περάματος 'Ν Πλουμπίδης',  για περαιτέρω ενημέρωση, συντονισμό και κινητοποιήσεις,  με εκπροσώπους από όλους τους συλλόγους ΠΕ Πειραιά( Σύλλογοι ΠΕ: Κορυδαλλού- Αγ. Βαρβάρας, Πειραιά “Ρήγας Φεραίος”, Νίκαιας, Πειραιά “Πρόοδος”, Σαλαμίνας),  εκπρόσωπους συλλόγων γονέων, εκπαιδευτικών, και της Ένωσης Γονέων Κερατσινίου.
Εκτενώς συζητήθηκαν:
 Η πολιτική του ΥΠΕΘ, της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, που συνεχίζουν στην πολιτική των προκατόχων τους ενώ παραμένουν συνεπείς στις δεσμεύσεις στην ΕΕ, στους δανειστές, στον ΟΟΣΑ  και στον διαρκώς μειούμενο προϋπολογισμό για την εκπαίδευση.
Οι μηδενικοί διορισμοί των τελευταίων ετών, τα πάγια κενά στα σχολεία, η χρόνια αδιοριστία, η συνεχής ανασφάλεια των αναπληρωτών, η εργασιακή ομηρεία, η μείωση των μηνών απασχόλησης, η αύξηση ωραρίου, οι αυξήσεις των μαθητών ανά τμήμα, αυξάνουν διαρκώς τον αριθμό των υποψηφίων στους πίνακες των αδιόριστων εκπαιδευτικών.
Η περιστολή μέχρι συρρίκνωσης των εργασιακών δικαιωμάτων, των αδειών, των ένσημων, των αποδοχών, των επιδομάτων ανεργίας.
Ο εμπαιγμός των αναπληρωτών ειδικοτήτων με εξαιρέσεις περιφερειών, προσλήψεις σε 'φάσεις'.
Η λογική του “διαίρει και βασίλευε” είτε με οικονομικές κατηγοριοποιήσεις εκπ/κων( ΕΣΠΑ, κρατικού προϋπολογισμού, ΠΔΕ), είτε με τον πόλεμο των μορίων ( ΑΣΕΠ, δυσπρόσιτα σχολεία, μεταπτυχιακά κλπ). Η τακτική του κατακερματισμού των αδιόριστων και της ανάπτυξης υποομάδων διαφορετικών 'συμφερόντων'  είναι σαφές ότι εξυπηρετεί μόνο την πολιτική της αποψίλωσης των σχολείων από μόνιμο προσωπικό.
Το πιο επικίνδυνο όμως είναι η προσπάθεια απογοήτευσης, η δημιουργία  κλίματος  ανταγωνισμού, η ματαίωση  προσδοκιών, η απελπισία της αναμονής για  σταθερή και αξιοπρεπή εργασία.
Κοινή  πεποίθηση όλων των παρευρισκομένων είναι  η ανάγκη σύμπλευσης  εκπαιδευτικού και γονεϊκού κινήματος στα θέματα εκπαίδευσης. 
Απαιτούμε:
Μαζικούς και μόνιμους διορισμούς για όλους τους εκπαιδευτικούς.
Άμεση κάλυψη όλων των κενών εκπαιδευτικών ειδικοτήτων στα σχολεία ΕΑΕΠ όλης της χώρας μέσω κρατικού προϋπολογισμού.
Σύσταση οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων στην Π.Ε. για τους μεταταχθέντες μόνιμους συναδέλφους και τους αναπληρωτές.
Πλήρη μορφωτικά δικαιώματα για όλα τα παιδιά.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκαν οι παρακάτω πρωτοβουλίες για την ανάδειξη των προβλημάτων:
Συμμετοχή στην απογευματινή εκπαιδευτική κινητοποίηση στις 11 Νοέμβρη στη Νίκαια.
Ενιαία κινητοποίηση στον Πειραιά,  στην πλατεία Κοραή στις 11πμ. ,  Σάββατο 14 Νοέμβρη.

Εκτενής και αναλυτική ανακοίνωση- επιστολή προς τους γονείς των σχολείων των συλλόγων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: