Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Κάλεσμα προς τους συλλόγους Π.Ε. του Πειραιά, τις/ τους συναδέλφους, τους συλλόγους γονέων, τους γονείς των σχολείων μας, την Τρίτη 27 Οκτώβρη, στις 18.00μμ, στο 1ο Δημ. Σχ. Κερατσινίου

spe-ploumpidis.blogspot .com                                     21/10/2015

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, αγαπητοί γονείς,
Το ΥΠΕΘ ακολουθώντας την πάγια πλέον πολιτική. του διορισμού αναπληρωτών με το σταγονόμετρο αφήνει τα σχολεία χωρίς  εκπαιδευτικούς. Ένα μήνα μετά την έναρξη των σχολείων τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό παραμένουν, στα σχολεία λείπουν εκπ/κοί τάξης, παράλληλης στήριξης, τμημάτων ένταξης και στα σχολεία ΕΑΕΠ λείπουν οι εκπ/κοί ειδικοτήτων.
 Από τα σχολεία του Πειραιά λείπουν εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων, με αποτέλεσμα να μη λειτουργούν ή να υπολειτουργούν ολοήμερα, να μην υπάρχουν οι ειδικότητες στο πρωινό τμήμα, παιδιά με ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες να μην υποστηρίζονται, ενώ δεν υπάρχει τρόπος να αναπληρωθούν εκπαιδευτικοί που για οποιοδήποτε λόγο παίρνουν άδεια.
Συγκεκριμένα οι ελλείψεις  έχουν ως εξής: Αγγλικών( ΠΕ06): 48εκπ/κοι, Καλλιτεχνικών ΠΕ(08):36εκπ, Φυσικής Αγωγής(ΠΕ11):45εκπ, Μουσικής(ΠΕ16): 22εκπ, Πληροφορικής (ΠΕ19):16εκπ, Θεατρολογίας(ΠΕ32και 18.41):28εκπ, Γερμανικών(ΠΕ070):8εκπ , Γαλλικών(ΠΕ05):3εκπ., δάσκαλοι (ΠΕ70):36 και Νηπ/γοι (ΠΕ60): 2εκπ.
Τα σχολεία, παραμένουν υποστελεχωμένα και οι συνάδελφοι σε ομηρία και αγωνία. Ειδικά οι αναπληρωτές ειδικοτήτων που διδάσκουν στα ΕΑΕΠ (Θεατρικής Αγωγής, Δραματικής Τέχνης, Καλλιτεχνικών, Μουσικών, Αγγλικής, Πληροφορικής και Φυσικής Αγωγής) και ειδικοτήτων που στελεχώνουν την Ειδική Αγωγή (Εκπαιδευτικό και Βοηθητικό Προσωπικό Ειδικών Σχολείων, Παράλληλη Στήριξη, Τμήματα Ένταξης)  επιβαρύνθηκαν ακόμα περισσότερο εφόσον εξαιρέθηκαν από τις προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ, οι περιφέρειες της Αττικής, Ν. Αιγαίου και Δ. Μακεδονίας. Ο λόγος είναι ότι η στοχοθεσία  του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 έγινε με στοιχεία του 2011 που έδειχναν πως ο μέσος όρος του κατά κεφαλήν ΑΕΠ των πολιτών σε κάθε μια από τις τρεις αυτές περιφέρειες ήταν υψηλότερος σε σχέση με τον αυτόν του μέσου Ευρωπαίου πολίτη και συγκεκριμένα κατά 107% στην Αττική, στο Ν Αιγαίο 89% και στη Δ Μακεδονία 80%. Με περίεργο τρόπο οι περιοχές θεωρήθηκαν πλούσιες και 'κόπηκαν' στη χρηματοδότηση που από ότι φαίνεται θα λαμβάνεται μόνο όταν βρισκόμαστε κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο του ΑΕΠ! Για άλλη μια φορά  αναδεικνύεται ο ρόλος της Ε.Ε. και των ευρωπαϊκών προγραμμάτων (ΕΣΠΑ και άλλων) στην εκπαίδευση, που προωθούν αποκλειστικά την ελαστική εργασιακή περιπλάνηση για τους εκπαιδευτικούς και σε καμία περίπτωση δεν ικανοποιούν το αυτονόητο δικαίωμα της μόρφωσης των παιδιών.

Μπορεί η εξαίρεση αυτή να ήταν εις γνώση του υπουργού Παιδείας, αλλά όχι και των αναπληρωτών  οι οποίοι, αφού καλέστηκαν  και  υπέβαλαν αίτηση για δεύτερη φορά, τελικά τους γνωστοποιήθηκε εκ των υστέρων, την 1η Οκτωβρίου!! Το αποτέλεσμα είναι αναπληρωτές με ενδιαφέρον στις παραπάνω περιοχές να παραμένουν τέλη Οκτώβρη άνεργοι, ενώ αυτοί που κλήθηκαν, να έχουν βρεθεί χιλιόμετρα μακριά από τις κοινωνικές και οικογενειακές τους εστίες.
Στις άμεσες και συνεχείς κινητοποιήσεις, ακούστηκαν υποσχέσεις για αναζήτηση πιστώσεων από  ΠΔΕ και κρατικό προϋπολογισμό. Μέχρι και σήμερα όμως, ούτε η δεύτερη φάση προσλήψεων  έχει πραγματοποιηθεί, ούτε κάποια λύση  έχει  βρεθεί ως προς τη χρηματοδότηση.

Καμία αυταπάτη. Απαιτούμε τώρα πλήρη λειτουργία όλων των σχολείων, με μαζικούς διορισμούς αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε μια φάση.

       Το ΔΣ του συλλόγου Κερατσινίου- Περάματος “Νίκος Πλουμπίδης”

καλούμε  τους συλλόγους Π.Ε. του Πειραιά, τις/ τους συναδέλφους, τους συλλόγους γονέων, τους γονείς των σχολείων μας,

 την Τρίτη 27 Οκτώβρη, στις 18.00μμ, στο 1ο Δημ. Σχ. Κερατσινίου  (Σμύρνης και Ζάππα 22, απέναντι από το εργοστάσιο Καχραμάνογλου)
  
     να συζητήσουμε και να συντονίσουμε από κοινού τις δράσεις μας
                      για δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά
                                        πλήρη μορφωτικά αγαθά

                       μόνιμους και μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών

Δεν υπάρχουν σχόλια: