Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

ΟΛΕΣ/ΟΙ στο Υπουργείο Παιδείας ΠΕΜΠΤΗ 1 ΟΚΤΩΒΡΗ 2015, στις 13.30' μ.μ.

              Να λειτουργήσουν κανονικά ΤΩΡΑ ΟΛΑ τα σχολεία!!!
                               ΟΛΕΣ/ΟΙ στο Υπουργείο Παιδείας
                       ΠΕΜΠΤΗ 1 ΟΚΤΩΒΡΗ 2015, στις 13.30' μ.μ.
Συναδέλφισσες συνάδελφοι
 Ο Σεπτέμβρης πέρασε και τα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών σε όλη την Ελλάδα διαμορφώνουν ένα τοπίο εγκατάλειψης και διάλυσης του δημόσιου σχολείου! Στα σχολεία στο ΠΥΣΠΕ Πειραιά τα κενά παραμένουν εκρηκτικά με έλλειψη περίπου 330 εκπαιδευτικών!!
Συγκεκριμένα λείπουν: 110 δάσκαλοι, 20 νηπιαγωγοί, 50 καλλιτεχνικών,70 γυμναστές, 30 πληροφορικής, 35 μουσικοί, 45 θεατρικής αγωγής. Σε ακόμα πιο τραγική κατάσταση βρίσκονται τα Ειδικά Σχολεία του Πειραιά τα οποία είναι ΟΛΑ κλειστά από την αρχή της σχολικής χρονιάς!! Στα Ειδικά Σχολεία εκτός από τις ελλείψεις σε δασκάλους δεν υπάρχει καθόλου βοηθητικό προσωπικό και τέλος δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το πώς και το πότε θα λυθεί το ζήτημα με τις μετακινήσεις των μαθητών με ειδικές ανάγκες. Άρα η κανονική λειτουργία των Ειδικών Σχολείων θα αργήσει πολύ.
 Αυτή η θλιβερή, χωρίς προηγούμενο, κατάσταση είναι το αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής των περικοπών, των Μνημονίων, της ΕΕ, των σχεδίων του ΟΟΣΑ στην εκπαίδευση και των σχεδόν μηδενικών εδώ και 5χρόνια διορισμών. Αυτή την πολιτική η οποία επιβάλλει κλείσιμο σχολείων, συμπτύξεις τμημάτων, απολύσεις εκπαιδευτικών, λιτότητα στην εκπαίδευση, κατηγοριοποιήσεις σχολείων, εισβολή της νεοφιλελεύθερης αγοράς στο δημόσιο σχολείο, την οποία όλα μαζί τα κόμματα του Μνημονίου (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ) δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν, πρέπει να ανατραπεί από τον πανεκπαιδευτικό αγώνα εκπαιδευτικών και γονιών για να υπερασπίσουμε το δημόσιο σχολείο και τη μόρφωση των παιδιών μας. Η υπομονή μας εξαντλήθηκε!!!
Απαιτούμε:
·         Να ανοίξουν τώρα όλα τα σχολεία, όλα τα τμήματα, όλα τα ειδικά σχολεία!! Άμεση κάλυψη όλων των κενών με μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών!
                                Καμία διδακτική ώρα χαμένη.
·         Διεκδικούμε για την καλύτερη ποιότητα της διδασκαλίας 20 μαθητές ανά τάξη και 15 στο Νηπιαγωγείο και σε Α'  και Β' Δημοτικού. Όχι στα27άρια και 30άρια τμήματα!
·         Άμεση στήριξη των φτωχότερων οικογενειών και των μαθητών με δωρεάν γεύμα, μετακίνηση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Στην κατεύθυνση αυτή ο Σύλλογός μας συμμετέχει στη μεγάλη κινητοποίηση που οργανώνουν Σύλλογοι Εκπαιδευτικών και Ενώσεις Γονέων στο Υπουργείο Παιδείας:
                                           ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ
                                στο Υπουργείο Παιδείας την
                       ΠΕΜΠΤΗ 1 ΟΚΤΩΒΡΗ 2015, στις 13.30' μ.μ.


(Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων ο Σύλλογος μας κηρύσσει 2ωρη διευκολυντική στάση για τις δύο τελευταίες ώρες του πρωινού και τις δύο πρώτες του απογευματινού ωραρίου.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: