Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Καταγγελία στην εταιρεία Migato

O Σύλλογος ΠΕ Κερατσινίου – Περάματος “ Νίκος Πλουμπίδης”  καταγγέλλει την εταιρεία MIGATO AE για την παράνομη και καταχρηστική απόλυση εγκύου εργαζόμενης. Όταν η εργαζόμενη ανακοίνωσε στην εταιρεία την εγκυμοσύνη της, η εργοδοσία την ανάγκασε να υπογράψει λύση της σύμβασής της, επικαλούμενη υπογραφή νέας που θα όριζε αλλαγή των όρων εργασίας. Ουσιαστικά η εργαζόμενη εξαναγκάστηκε σε παραίτηση.
Ωστόσο, η νέα σύμβαση δεν κοινοποιήθηκε ποτέ στην εργαζόμενη. Αντιθέτως, στις συνεχείς ερωτήσεις της για την υπογραφή νέας σύμβασης, η εταιρεία απάντησε ότι δεν τίθεται ζήτημα, καθώς θεωρεί ότι πρόκειται για οικειοθελή αποχώρηση! Η κοροϊδία δεν σταμάτησε όμως μόνον εκεί. Σε ερώτηση του σωματείου προς την εταιρεία για τους λόγους απόλυσης, ο υπεύθυνος απάντησε «Έτσι! Διευθυντικό δικαίωμα!».
Το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο εργοδοτικών αυθαιρεσιών. Έρχεται ακόμη να επιβεβαιώσει, ότι η έως τώρα εφαρμοζόμενη πολιτική έχει επιτρέψει στην εργοδοσία να θεωρεί ότι μπορεί να λειτουργεί αυθαίρετα. Οι εργαζόμενοι βαφτίζονται «συνεργάτες», με στόχο να μην τολμούν να διεκδικήσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα, τρομοκρατούνται, απειλούνται και εργάζονται υπό το καθεστώς συνεχούς φόβου.
Η επίθεση στη μητρότητα, η τρομοκρατία που βιώνουν εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς, η εργοδοτική ασυδοσία, η καταστρατήγηση των εργατικών δικαιωμάτων και η χειροτέρευση των όρων εργασίας δε θα μείνουν αναπάντητα.
Στηρίζουμε κάθε εργαζόμενο στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων του. Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν πλέον να παλεύουν μέσα από ατομικούς δρόμους. Μόνο ο συλλογικός αγώνας για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων διασφαλίζει τη θέση τους και μπορεί να σπάσει το κλίμα του φόβου που προσπαθεί να επιβάλλει η εργοδοσία στους χώρους δουλειάς.

Απαιτούμε την άμεση και πλήρη ηθική και οικονομική αποκατάσταση της εργαζόμενης!
Κανένας εργαζόμενος μόνος του, με συλλογικούς αγώνες σπάμε την εργοδοτική τρομοκρατία.



Δεν υπάρχουν σχόλια: