Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

                                                                                                     14/02/2015
Συναδέλφισσα, συνάδελφε
Με αφορμή την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Περάματος κ. Κασαπίδη στο 3ο Δ.Σχ. Περάματος, έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:
Ø Η ανακοίνωση του συλλόγου μας, που κοινοποιήθηκε στις 11/02/2015 στα σχολεία, είναι ομόφωνη απόφαση και όπως και στο παρελθόν κοινοποιείται στις/στους συναδέλφους και τους γονείς, ενημερώνοντάς τους για τα προβλήματα που απασχολούν τα σχολεία, τις αιτίες και τους υπεύθυνους, όπως οφείλει να κάνει ένα συνδικάτο που σέβεται τον εαυτό του.
Ø Ο σύλλογός μας,  απέναντι σε οποιαδήποτε δημοτική αρχή, υποβάθμιζε με τις πράξεις της, τη δημόσια παιδεία της πόλης· την κατήγγειλε στην κοινωνία, όπως πρέπει να κάνει ένα συνδικάτο που σέβεται τον εαυτό του.
Ø Ο σύλλογός μας ομόφωνα, στηρίζει τη διευθύντρια και τους συναδέλφους του σχολείου για τη στάση τους, να υπερασπίζονται την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου, όπως οφείλουν να κάνουν οι μάχιμοι εκπαιδευτικοί που σέβονται το συνδικάτο και αγωνίζονται για το σχολείο και τη δημόσια παιδεία.
Ø Ο σύλλογός μας,  είχε ζητήσει από τις 15 Γενάρη να συγκληθεί η ΔΕΠ στην οποία προΐσταται ως πρόεδρος, εφόσον η οποιαδήποτε καθυστέρηση στο συγκεκριμένο όργανο, προκαλεί δυσλειτουργία στην εκταμίευση των χρημάτων στα σχολεία. Στις 5 Φλεβάρη, ημέρα Πέμπτη, επικοινωνήσαμε με το γραφείο του και ενημερωθήκαμε ότι δεν είχε ακόμη συγκληθεί ΔΕΠ. Το δσ του συλλόγου, που συνεδρίαζε την ίδια ημέρα, αποφάσισε να καταγγελθεί η  τακτική εκ μέρους της δημοτικής αρχής στην καθυστέρηση απόδοσης των δόσεων. Το λάθος μας ήταν ότι δεν έγινε καταγγελία πριν ένα μήνα, περιμένοντας να βελτιωθεί η κατάσταση.
Ø  Ο σύλλογός μας και οι εκπαιδευτικοί δεν τρομοκρατούνται με απειλές και φωνές από όπου κι αν προέρχονται. Τόσο τα συνδικάτα, όσο και οι εργαζόμενοι διαθέτουν την πείρα να αντιμετωπίζουν οποιεσδήποτε απειλές (προϊστάμενους, δικηγόρους, εξώδικα κτλ), οι οποίες παραπέμπουν σε άλλες εποχές.

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Με βάση τα παραπάνω ο σύλλογός μας, ομόφωνα, ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ τη συμπεριφορά του κ Κασαπίδη και τον καλεί να ζητήσει συγνώμη από τους συναδέλφους και το σχολείο.
Τον καλούμε να αγωνιστεί μέσα από τη δημοτική αρχή για να καταβληθούν άμεσα οι δύο δόσεις που οφείλονται στα σχολεία, για την πληρωμή των ΔΕΚΟ από το Δήμο, για δωρεάν πετρέλαιο, για την υλοποίηση του περιφερειακού προγράμματος σίτισης, για  την καταβολή των 180.000Ε από οφειλές προηγούμενων δημοτικών αρχών, για τη διεκδίκηση έκτακτης χρηματοδότησης, για την αξιοποίηση των Δαπανών Επισκευής και Συντήρησης, για την τεχνική υποστήριξη των σχολείων, η οποία είναι ανύπαρκτη.
Τέλος τον καλούμε να περιοριστεί στις αρμοδιότητές του, ως Πρόεδρος ΔΕΠ, που αφορούν στα σχολεία. Τα θεσμικά όργανα της εκπαίδευσης έχουν όλα τα μέσα να διαπιστώνουν την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων.
Τυχόν παραλείψεις, κάθε πολιτικού προσώπου που επιφορτίζεται με την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου,  βαραίνουν αποκλειστικά τον πολιτικό του ρόλο,  και  καμία άλλη ιδιότητά του.
   
   το ΔΣ του συλλόγου Κερατσινίου- Περάματος “Νίκος Πλουμπίδης” :

Κυριακή Νικολάου, πρόεδρος συλλόγου
Βασίλης Βατίστας, γραμματέας συλλόγου
Σταύρος Καλλώνης, αντιπρόεδρος συλλόγου
Φούλη Καλόξυλου, ταμίας συλλόγου
Στέλλα Μιχάλογλου, οργανωτική γραμματεία συλλόγου
Χριστίνα Λυκούδη, μέλος συλλόγου
Τζένη Διακάκη, μέλος συλλόγου




Δεν υπάρχουν σχόλια: