Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

ΔΟΕ: Απάντηση στην κλήση για εξ’ αποστάσεως επιμόρφωση

   Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με την απόφασή του στις 20-6-2014 (α.π.921) κάλεσε τους διευθυντές των σχολικών μονάδων να μην πάρουν μέρος στη διαδικασία της εξ’ αποστάσεως επιμόρφωσης.
  Στην ίδια απόφαση αναλύθηκε και το ότι η όλη διαδικασία είναι νομικά έωλη. Επισυνάφθηκε, μάλιστα, γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου της Δ.Ο.Ε., σύμφωνα με την οποία «οι εντολές για συμμετοχή σε επιμορφωτικές δράσεις είναι προδήλως παράνομες», επομένως «ο υπάλληλος δεν υποχρεούται να εκτελέσει την εντολή αναφέροντας παραλλήλως στο προϊστάμενο όργανο αυτού, που έδωσε την εντολή, χωρίς να αποκλείεται και ο καταλογισμός πειθαρχικών ευθυνών προς τους περιφερειακούς διευθυντές, που παρείχαν κατευθύνσεις προς τους δημοσίους υπαλλήλους, καθ’ υπαγόρευση οργάνου μη αρμοδίου και με αποστολή καθαρά συμβουλευτική.»
  Απόφαση για τη μη συμμετοχή των διευθυντών σχολικών μονάδων στη διαδικασία της εξ’ αποστάσεως επιμόρφωσης πήρε και η 83η Γενική Συνέλευση του Κλάδου στις 23-6-2014.
  Σε συνέχεια των παραπάνω ενεργειών, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. σας αποστέλλει κείμενο αναφοράς που μπορούν να υποβάλλουν οι διευθυντές των σχολικών μονάδων προς το όργανο διοίκησης που είτε τους διαβίβασε την απόφαση του Ι.Ε.Π. είτε τους κάλεσε να την υλοποιήσουν (κατά κύριο λόγο περιφερειακοί διευθυντές αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις διευθυντές εκπαίδευσης). Το έγγραφο συντάχθηκε από τη νομική σύμβουλο της Δ.Ο.Ε. και ενισχύει με νομική τεκμηρίωση την απόφαση των διευθυντών των σχολείων να μη συμμετέχουν στην εξ’ αποστάσεως επιμόρφωση.
  Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα κατατίθεται, με επίδοση από δικαστικό κλητήρα, εξώδικη δήλωση – πρόσκληση προς τον Υπουργό Παιδείας με την οποία του ζητείται να προβεί σε άμεση απόσυρση όλων των σχετικών με την εξ’ αποστάσεως επιμόρφωση εγγράφων ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες θα κατατεθεί μηνυτήριος αναφορά κατά παντός υπευθύνου για την όλη διαδικασία της επιμόρφωσης για την αξιολόγηση.


Δήλωση διευθυντών για εξ αποστάσεως

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ …………..


ΑΝΑΦΟΡΑ

Τ……. ………………………….. …………………………………, Διευθυντή του ………………… Δ.Σ. …………………………………., κατοίκου ………………., οδός …………………. Αριθμός ……………………….

Αξιότιμε κύριε Περιφερειακέ,
Σε συνέχεια του υπ’ αριθμόν ……………. εγγράφου σας δια του οποίου καλούμαι να συμμετάσχω σε εξ αποστάσεως επιμόρφωση για την αξιολόγηση, σας ενημερώνω, ότι η συμμετοχή στα σεμινάρια αυτά δεν εντάσσεται εντός των εργασιακών μου καθηκόντων, δεδομένου, ότι: (α)Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής συνιστά νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, συμβουλευτικού χαρακτήρα προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και σε καμία περίπτωση δεν έχει εισέτι εκδοθεί η προβλεπόμενη στο άρθρο 2 παρ.2 του ν. 3966/2011 υπουργική απόφαση, δια της οποίας ανατίθεται σύμφωνα με τον νόμο η υλοποίηση δράσεων στο ΙΕΠ και (β) δεν έχει εισέτι εκδοθεί η προβλεπόμενη από το άρθρο 2 παρ.5 του π.δ. 152/2013 Υπουργική Απόφαση, η οποία θα καθορίσει το περιεχόμενο και την διαδικασία της επιμόρφωσης στελεχών αναφορικά με την αξιολόγηση.
Εκ των ανωτέρω είναι προφανές, ότι η συμμετοχή σε μια επιμορφωτική διαδικασία αυτού του είδους, μόνο σε εθελοντική –οικειοθελή βάση μπορεί να λάβει χώρα, πράγμα, το οποίο, ωστόσο, δεν επιθυμώ.

Με εκτίμηση,

…………., ……. Ιουνίου 2014



Ο Διευθυντής



Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

ΑΝΟΙΧΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, κ Α.ΛΟΒΕΡΔΟ από την Α.Σ.Γ.Μ.Ε (Συνομοσπονδία γονέων)


Κύριε Υπουργέ,
                Η ΑΝΏΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ εκπροσωπώντας τους γονείς χιλιάδων μαθητών, σας ζήτησε από την προηγούμενη εβδομάδα συνάντηση, προκειμένου να εκθέσουμε το σύνολο των τραγικών ΑΜΕΣΩΝ προβλημάτων που μαστίζουν την δημόσια εκπαίδευση. Παρά τις καθημερινές οχλήσεις μας (γραπτές και τηλεφωνικές) δεν μας δώσατε καμία απάντηση, ούτε καν αρνητική!
                Δεν βρίσκεται χρόνο για να συναντήσετε τους εκπροσώπους των γονιών, γιατί προφανώς δεν το θεωρείτε απαραίτητο, Προφανώς έχουμε αγεφύρωτες απόψεις για το τι συμφέρει τους μαθητές, και το γνωρίζουμε.
Κύριε Υπουργέ,
Είπατε: «Θα κάνω αυτά που απαιτείται να γίνουν.»
1. Διαπιστώνετε εγκαίρως, ότι θα υπάρξουν 22.000 μπορεί και 24.000 κενά εκπαιδευτικών (δήλωση σας στο MEGA). Απαιτείται λοιπόν ή όχι η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού που θα στελεχώσει τα σχολεία και φέτος και του χρόνου και του αλλουνού ….έτσι που να μην βιώνουμε κάθε χρόνο έναν μαύρο Σεπτέμβρη, παρά προχωράτε σε ελάχιστες προσλήψεις και αυτές με ελαστικές σχέσεις εργασίας; Είναι κακό τα παιδιά μας να έχουν τον δικό τους εκπαιδευτικό από την αρχή της χρονιάς ή μήπως είναι κακό να αποκτήσουνε μόνιμη δουλειά με δικαιώματα άνθρωποι που παιδεύονται από τεράστια ανεργία και υποαπασχόληση;

Αποφάσεις Γεν.Συνέλευσης

Η ενωμένη και αποφασιστική στάση μας μπορεί να ακυρώσει τα σχέδιά τους. Δεν έχουμε περιθώρια να κάνουμε πίσω.
Συνάδελφοι.
Το καθεστώς του κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού καταλύει στοιχειώδη αστικά δικαιώματα, γίνεται όλο και πιο αυταρχικό, ανελεύθερο για να μπορέσει να επιβάλλει την πολιτική της λεηλασίας. Δείχνει το πιο αποκρουστικό πρόσωπό του, με τις συνεχείς επιστρατεύσεις των αγωνιζόμενων κλάδων, με την κρατική τρομοκρατία να κυριαρχεί σε κάθε εκδήλωση αντίστασης κι ανυπακοής του λαού, τους περιορισμούς και τις απαγορεύσεις των δικαιωμάτων στην απεργία, τη διαδήλωση, με την εργοδοτική τρομοκρατία σε δημόσιο κι ιδιωτικό τομέα να αναπτύσσεται ραγδαία με επίθεση φόβου και υποταγής των εργαζόμενων και τη φασιστική βία της Χρυσής Αυγής να επιδιώκει να χτυπήσει τους αγώνες και τη δράση των εργαζομένων, να συκοφαντήσει την ιστορία ενός λαού που πάλεψε για λευτεριά, ψωμί και παιδεία.
Στην εκπαίδευση.
Οι εξελίξεις δυστυχώς επιβεβαιώνουν ότι προετοιμάζουν μια τεράστιας έκτασης επίθεση σε βάρος του κλάδου αμέσως μετά τις εκλογές. Κάθε μέρα εμφανίζεται  και κάτι καινούργιο: το νέο μισθολόγιο το φθινόπωρο, η άμεση σύνδεση του μισθού με την ατομική αξιολόγηση, το νέο ασφαλιστικό μέχρι το τέλος του 2014, η παράταση της παραμονής μας στα σχολεία μέχρι 10 Ιούλη, η αναδιάρθρωση των οργανικών θέσεων, οι νέες περικοπές και υπεραριθμίες, οι ελάχιστες ως μηδενικές μεταθέσεις και αποσπάσεις, οι καταργήσεις συγχωνεύσεις σχολείων που προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2014, οι νέες διαθεσιμότητες για το 2014 που θα αγγίξουν και την ΠΕ. Σε αυτά πρέπει να προσθέσουμε το μπαράζ ιδιωτικοποιήσεων των κοινωνικών αγαθών, τις μεγάλες μπίζνες των επιχειρηματικών ομίλων με τα εκπαιδευτικά προγράμματα, τον εξεταστικό Καιάδα με την τράπεζα θεμάτων, την πλήρη αποδόμηση της Ειδικής Αγωγής. Όλα αυτά έρχονται για να ολοκληρώσουν την επίθεση στην κοινωνία, στο σχολείο και στον εκπαιδευτικό.

Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αυτή η μάχη μας αφορά όλους. - Τα σεμινάρια ∆ΕΝ ΕΓΙΝΑΝ
Η αξιολόγηση δεν θα ξεκινήσει ούτε τον Σεπτέμβριο, ούτε ποτέ.
Χαιρετίζουμε τη μεγάλη συμμετοχή των συναδέλφων στη σημερινή κινητοποίηση των συνδικάτων ενάντια στις διαδικασίες της αυτοαξιλόγησης των σχολικών μονάδων.
Τα σεμινάρια της ντροπής δεν πραγματοποιήθηκαν στο Κερατσίνι και το Πέραμα. Από το πρωί εκατοντάδες συνάδελφοι, οι ενώσεις γονέων και τα συνδικάτα των ΟΤΑ, δώσανε την δική τους μάχη ενωμένοι απέναντι σε αυτές τις πολιτικές, κλείνοντας τις πόρτες των επιμορφωτικών κέντρων.
Η διαδικασία αυτοαξιολόγησης εξελίσσεται σε διαδικασία παρωδίας, αυτοεξευτελισμού του υπουργείου παιδείας.
Το βασικό εργαλείο για τη διαφοροποίηση και κατηγοριοποίηση των σχολείων δεν θα περάσει.
Ο πόλεμος της αξιολόγησης, θα κορυφωθεί και θα κριθεί το Σεπτέμβρη. Η απάντηση του εκπαιδευτικού κινήματος πρέπει να είναι τριπλή : απεργία διαρκείας, καθολική ανυπακοή, μαζικές παραιτήσεις στελεχών εκπαίδευσης. Εκεί θα κριθούν όλα.


Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Η κινητοποίηση ενάντια στις συγχωνεύσεις


  Mε τη συμμετοχή εκατοντάδων γονιών, εκπαιδευτικών και μαθητών πραγματοποιήθηκε στις 6:30 μπροστά στη Βουλή η συγκέντρωση ενάντια στις καταργήσεις, συγχωνεύσεις σχολείων και στην τράπεζα θεμάτων μετά από κάλεσμα Συλλογων ΠΕ, ΕΛΜΕ , και της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής. Παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ , καθώς και πολλοί αλληλέγγυοι.

  Οι διαδηλωτές απαίτησαν να παρθούν τώρα πίσω όλες οι καταργήσεις – συγχωνεύσεις σχολείων ή τμημάτων καθώς και η τράπεζα θεμάτων, να γίνουν μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών, να μην υπάρχει κανένα τμήμα με πάνω από 20 μαθητές, να δοθεί έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις ανάγκες των σχολείων, να καταργηθεί η αξιολόγηση –αυτοαξιολόγηση.



Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Ανακοίνωση του συλλόγου

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι

  Το ΥΠΑΙΘ προετοιμάζεται να καλέσει αιφνιδιαστικά τους Διευθυντές των σχολείων σε σεμινάρια για την ατομική αξιολόγηση, τις τελευταίες ημέρες της σχολικής χρονιάς. Η γραμμή του ΥΠΑΙΘ είναι γραμμή ΑΚΡΑΙΑΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ στα μορφωτικά διακαιώματα των παιδιών, είναι γραμμή καταιγιστικών μέτρων απέναντι στην αντίσταση του εκπαιδευτικού σώματος, και  γραμμή διάλυσης του Δημόσιου σχολείου. Οι ακριβοπληρωμένοι «εκτελεστές» με τις γραβάτες, φτιάχνουν ηλεκτρονικές φόρμες, βομβαρδίζουν τα σχολεία με «κουτάκια», απειλούν τους εκπαιδευτικούς εκφοβίζοντας με  απειλές κι ηττοπάθεια. Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν έχουν οι πλασιέ του σχολείου της αγοράς.
  Για να κάμψουν τις αντιστάσεις του εκπαιδευτικού σώματος, δε διστάζουν να διαλύσουν τα σχολεία και τους Συλλόγους Διδασκόντων, στο τέλος της σχολικής χρονιάς. Αδιαφορούν για τις εκδηλώσεις,τις γιορτές, τα θεατρικά που έχουν ετοιμαστεί, για τον κόπο και τη συλλογική προσπάθεια μαθητών και εκ/κών, ούτε βέβαια νοιάζονται για τα ενδεικτικά και την ομαλή μετάβαση των μαθητών στο Γυμνάσιο.
 Ένα στόχο έχουν: ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ με μία μέθοδο: ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΣΚΥΨΟΥΜΕ. Να μας κάνουν δούλους της πολιτικής των χορηγιών, των κουπονιών, του ανταγωνισμού και της
ανθρωποφαγίας, της κατάταξης και κατηγοριοποίησης των σχολείων.

Πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα. Παντού σε όλη τη χώρα μπλοκαρίστηκαν τα σεμινάρια που επιχειρήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ μόλις το 15% των Διευθυντών παρουσιάστηκαν σε αυτά.
Ø  Το Δ. Σ του Συλλόγου μας καλεί τους Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων να μη λάβουν μέρος στα σεμινάρια αυτά, όταν κληθούν,  συμμετέχοντας μαζικά στην ανοιχτή  48ωρη απεργιακή κινητοποίηση που έχει κηρύξει η ΔΟΕ, για το σκοπό αυτό.
Ø  Καλεί τους Σχολικούς Συμβούλους να μην γίνουν εισηγητές σε σεμινάρια που έχουν σχέση με την ατομική αξιολόγηση και να κάνουν χρήση της απεργίας που έχει κηρύξει η ΔΟΕ για να απέχουν από αυτή τη διαδικασία.
Ø  Καλεί Διευθυντές και Σχ. Συμβούλους να αναλογιστούν ότι οι νόμοι και τα διατάγματα της αξιολόγησης αποτελούν τομή που θα οδηγήσει στη μετάλλαξη του ρόλου τους, καθιστώντας τους νέους «επιθεωρητές».  Να σταθούν στο ύψος της υπεράσπισης του δημόσιου σχολείου,  να εμποδίσουν την αναβίωση του επιθεωρητισμού και να ΜΗ ΛΑΒΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ της ατομικής αξιολόγησης. Ήρθε η ώρα να πάρουν και έμπρακτα θέση απέναντι στην αξιολόγηση των απολύσεων, της κατηγοριοποίησης σχολείων - εκπαιδευτικών - μαθητών, των νέων συμπτύξεων και συγχωνεύσεων, της εργασιακής - εκπαιδευτικής και παιδαγωγικής υποταγής, της προώθησης του σχολείου της αγοράς και να διαχωρίσουν τη θέση τους από αυτήν την απαξιωτική προς τη Δημόσια παιδεία, πολιτική. Ας αναλογιστεί ο καθένας, πέρα από τη συλλογική και την προσωπική του ευθύνη.
Ø  Καλεί όλους τους συναδέλφους σε ετοιμότητα για τη συμμετοχή τους σε στάση εργασίας, για την ακύρωση στην πράξη κάθε προσπάθεια εφαρμογής των διαδικασιών της Αξιολόγησης, την οποία θα κηρύξει αμέσως μόλις κοινοποιηθούν οι ημερομηνίες πραγματοποίησης των σεμιναρίων.
Ø  Ο Σύλλογός μας με ανακοίνωσή του που θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του και θα σταλεί στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των σχολικών μονάδων θα ενημερώσει άμεσα για την κήρυξη στάσης εργασίας και συγκέντρωσης στους χώρους διεξαγωγής των σεμιναρίων προκειμένου με τη μαζική συμμετοχή μας να ακυρώσουμε την  πραγματοποίησή τους έστω και αν ανακοινωθούν την τελευταία στιγμή.
              Όλοι μαζί ακυρώνουμε κάθε προσπάθεια εφαρμογής της Αξιολόγησης – Χειραγώγησης.
            Όλοι μαζί βάζουμε φραγμό στα καταστροφικά σχέδιά τους για τη διάλυση του Δημόσιου  Σχολείου.

Κάλεσμα του συλλόγου

                                                           Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Οι συγχωνεύσεις – καταργήσεις Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων εντάσσονται στο πλαίσιο της απόπειρας για την εφαρμογή της καταστροφικής δημοσιονομικής πολιτικής και της πολιτικής συρρίκνωσης του μορφωτικού δικαιώματος των παιδιών.
Η πολιτική αυτή δρομολογεί τη μείωση των θέσεων εργασίας των εκπαιδευτικών με μια ακόμη δεξαμενή απολύσεων ενώ ταυτόχρονα οδηγεί στην τραγική υποβάθμιση των συνθηκών λειτουργίας του δημόσιου σχολείου.
Θα ακολουθήσουν συμπτύξεις τμημάτων με πρώτα τα νέα τμήματα της πρώτης τάξης του Σεπτεμβρίου που το Υπουργείο θα επιδιώξει να λειτουργήσει με 25 και 27 μαθητές για να ισορροπήσει τη νέα οργανικότητα με τη λειτουργικότητα των σχολείων, υποβαθμίζοντας ακόμα περισσότερο την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης και καθιστώντας ακόμη δραματικότερες τις συνθήκες εργασίας των εκπαιδευτικών αλλά και της μάθησης για τα παιδιά.
Οι εκπαιδευτικοί αντιδρούμε δυναμικά, αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας μας και σε συντονισμό με τους γονείς δίνουμε ενωμένοι τη μάχη για τη διάσωση των σχολείων μας.
Στη συνέχεια των κινητοποιήσεών μας

Το Δ.Σ. του Συλλόγου  καλεί τις/τους συναδέλφους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής
 έξω από τη Βουλή την Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014 ώρα 6.30 μ.μ.   

          Όλοι μαζί δίνουμε δυναμικά και  μαζικά ηχηρό παρόν
          ΟΧΙ στις συγχωνεύσεις – καταργήσεις των Σχολείων τμημάτων
       Να πάρουν πίσω την Τράπεζα θεμάτων
       Μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των   κενών.

                                                      Να είμαστε όλοι εκεί.          
                                          

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Tο ζήτημα των συγχωνεύσεων μας αφορά όλους.


Συναδέλφισσα, συνάδελφε
  Συνεχίζεται η ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης στη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση με την εφαρμογή μέτρων που στοχεύουν στην μείωση της ποσότητας των εκπαιδευτικών δομών με παράλληλη αύξηση των μαθητών ανά τμήμα και σχολική μονάδα. Σε πρώτη φάση στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση καταργούνται 15 δημοτικά και 30 νηπιαγωγεία. Συγχωνεύονται 128 δημοτικά και 74 νηπιαγωγεία, χάνονται δηλαδή από τον χάρτη της εκπαίδευσης 79 δημοτικά και 67 νηπιαγωγεία !Επιπλέον υποβιβάζονται 130 δημοτικά και 20 νηπιαγωγεία. Στα νούμερα αυτά δεν υπολογίζονται οι οργανικές θέσεις των ολοήμερων τμημάτων που χάνονται στα συγχωνευμένα δημοτικά και νηπιαγωγεία. Χιλιάδες παιδιά θα στοιβάζονται σε υπεράριθμα τμήματα ενώ περισσότερες από 600 θέσεις εργασίας καταργούνται.
  Η κυβέρνηση ανακοίνωσε τις πρώτες συγχωνεύσεις προκειμένου να «μετρήσει» αντιδράσεις από γονείς μαθητές εκπαιδευτικούς και να προχωρήσει στην εφαρμογή του συνόλου της αντιλαϊκής πολιτικής της.
  Σχεδιάζεται δε, να συγχωνευτούν συνολικά 1700 σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας(1400 πρωτοβάθμια και 300 δευτεροβάθμια) όπως έχουν ήδη εγγράψει στον κρατικό προϋπολογισμό. Η πολιτική των συγχωνεύσεων ΔΕΝ θα σταματήσει εδώ. Θα συνεχιστούν και την επόμενη σχολική χρονιά. Θα έχουμε πολιτική περικοπών και στην αρχή του νέου σχολικού έτους (συμπτύξεις, διασπορά μαθητών).
  Από τις συγχωνεύσεις δεν κινδυνεύουν μόνο τα συστεγαζόμενα σχολεία, αλλά και σχολεία με σχετικά μικρό αριθμό μαθητών, αφού το ΥΠΑΙΘ προωθεί το μοντέλο των πολυδύναμων και πολυθέσιων σχολείων, για να λειτουργήσουν ως ΕΑΕΠ και ταυτόχρονα με την μείωση του κόστους να μονιμοποιήσει τη χρηματοδότηση της λειτουργίας μέσω των ΕΣΠΑ που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά των αντιδραστικών αλλαγών στην εκπαίδευση και στο δημόσιο.
   Το ΥΠΑΙΘ για να δημιουργήσει το σχολείο της αγοράς, δεν λογαριάζει ούτε τη νομιμότητα, προχωράει αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη, με προχειρότητα και κυνικότητα, σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις συγχωνεύσεων, με αβάσταχτη γελοιότητα, με στόχευση τη μείωση των σχολείων ώστε να προσεγγίσει τον στόχο της διαίρεσης του αριθμού των μαθητών  1/25.
   Θεωρεί πρόοδο την αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα και δεν λογαριάζει την όξυνση των μορφωτικών ανισοτήτων. Αυτή είναι η πολιτική του κατεύθυνση. Αυτό αποδεικνύεται από το κλείσιμο 1500 σχολείων και περίπου 10.000 τμημάτων, μέσα σε 10 χρόνια, παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των μαθητών παραμένει σταθερός.
 Σε όλη τη διαδικασία έγινε φανερό ότι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί αντιμετωπίζονται ως αριθμοί που προκύπτουν από διαιρέσεις.
  Οι χτυπημένες μορφωτικές ανάγκες, τα κομμένα μορφωτικά δικαιώματα, η όξυνση των κοινωνικών ανισοτήτων, τα κοινωνικά δεδομένα της κρίσης, η απόλυτη αποτυχία των υπαρχόντων αναλυτικών προγραμμάτων, η γκετοποίηση των σχολείων, η εισβολή των επιχειρηματικών προγραμμάτων, η ένταση του μαθητικού «θορύβου», η διάλυση της ζωής και οι απολύσεις των εκπαιδευτικών, ΟΧΙ μόνο δεν ενδιαφέρουν το ΥΠΑΙΘ, αλλά αποτελούν τη στοχευμένη μεθοδολογία, πολιτική και πρακτική του.
 Η πολιτική αυτή συνοδεύεται από μια προπαγανδιστική ρητορεία περί «ισότητας», «εξορθολογισμού», «ποιοτικών επιδόσεων» κ.α. με στόχο να συγκαλύψει την καταστροφή που επιτελείται σε όλα τα επίπεδα. Για όλους αυτού τους λόγους :

Όλοι την Τετάρτη 4 Ιουνίου, στις 2:00 μ.μ. Στην Περιφερειακή Δνση Εκπ/σης (Τσόχα 13),
Δεν έχουμε άλλη ελπίδα εκτός από τη συλλογικότητα.

Στη συνέχεια των δράσεων  που αφορούν  στις συγχωνεύσεις υποβιβασμούς των σχολείων:
Οι Σύλλογοι γονέων 5ουκαι 22ουΔΗΜ.Σχολ.Κερατσινίου  καλούν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 5\6\2013 στη Πλατεία ΣΠΑΘΑ στη Νίκαια στις 19.30 (προσυγκέντρωση έξω από το 5ο-22ο Δημ. Σχολεία, στις18.30 και πορεία προς την Πλατεία Σπάθα)
Τη συγκέντρωση οργανώνουν οι Σύλλογοι Γονέων από σχολεία της Νίκαιας, Κορυδαλλού, Κερατσινίου,Περάματος, οι Ενώσεις και Ομοσπονδίες γονέων Κερατσινίου-Περάματος-Δραπετσώνας-Νίκαιας-Κορυδαλλού καθώς και οι Σύλλογοι και τα Σωματεία Εκπαιδευτικών.

                       
                              ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ
Κανένα σχολείο, κανένα τμήμα, κανείς μαθητής,κανείς εκπαιδευτικός λιγότερος!

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ  ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ




Ανακοίνωση

   Παρά την έντονη βροχή,πολλά σχολεία από την Νίκαια,τον Κορυδαλλό ,το Κερατσίνι,το Πέραμα,τη Δραπετσώνα, τηνΈνωση και την Ομοσπονδία Γονέων ,το Σωματείο δασκάλων "Ν.Πλουμπίδης",έγινε σήμερα πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο του Πειραιά που κατέληξε στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
  Εκεί αντιπροσωπία από γονείς και εκπαιδευτικούς συναντήθηκε με το προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας και του για να του εκφράσει τη διαφωνία όλης της κοινωνίας για τις προγραμματισμένες συγχωνεύσεις των σχολείων