Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ!


ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ :
«Πειραιά Ρήγας Φεραίος», «Πειραιά η Πρόοδος», Κερατσινίου-Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης», «Νίκαιας- Πειραιά», «Κορυδαλλού- Αγίας Βαρβάρας», «Σαλαμίνας».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 26-11-2014 παράσταση διαμαρτυρίας στο δντη Εκπ/σης ΠΕ Πειραιά για το ζήτημα της αξιολόγησης. Δεκάδες συναδέλφισσες και συνάδελφοι μέλη των συλλόγων «Ν. Πλουμπίδης», «Πρόοδος», «Ρήγας Φεραίος», «Νίκαιας» και «Κορυδαλλού», πήραν μέρος στην παράσταση διαμαρτυρίας και κατέθεσαν ομαδικά την δήλωσή τους ότι απέχουν από κάθε αξιολογική διαδικασία συμμετέχοντας στην απεργία- αποχή που έχει προκηρύξει η ΔΟΕ.
Πριν την παράσταση στη διεύθυνση ΠΕ Πειραιά οι συναδέλφισσες/φοι νηπιαγωγοί μαζί με τα μέλη των ΔΣ των συλλόγων ΠΕ Πειραιά «η Πρόοδος» και «Ρήγας Φεραίος» κατέθεσαν την ίδια δήλωση και στη Σχολική Σύμβουλο της 57ης Σχολικής Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής.


  Συγκλονιστική ήταν η παρουσία των συναδελφισσών προϊσταμένων νηπιαγωγών: 82 στις/στους 126 δήλωσαν ότι απέχουν από κάθε αξιολογική διαδικασία.
Την ίδια στιγμή 20 συνάδελφοι/ισσες διευθυντές δημοτικών σχολείων κατέθεσαν κι αυτοί δήλωση ότι απέχουν από κάθε αξιολογική διαδικασία.
  Καταστήσαμε σαφές στον Δ/ντη Εκπαίδευσης ότι δεν θα δεχτούμε απειλές και εκβιασμούς προς τις/τους συναδέλφους σε οποιοδήποτε επίπεδο. Όσο για τις πιέσεις κάποιων Δ/ντών να υπογραφούν Υ.Δ. σε όσους συμμετέχουν στην απεργία-αποχή κι ότι θα γίνει περικοπή μισθού, ο ίδιος ο Διευθυντής εκπαίδευσης διέψευσε ότι έχει δώσει τέτοια εντολή. Τέλος υπενθυμίσαμε στον Δ/ντη εκπαίδευσης ότι με βάση την κείμενη νομοθεσία, οι διευθυντές/ντριες, προϊσταμένες/οι που συμμετέχουν στην απεργία-αποχή και αρνούνται να συμμετέχουν στην αξιολόγηση δεν πρόκειται να αξιολογηθούν χωρίς τη συναίνεσή τους.
Η μάχη υπεράσπισης του δημόσιου και δημοκρατικού σχολείου απέναντι στο σχολείο του φόβου και της ιεραρχίας που προωθεί η αξιολόγηση συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.
Η παράταση που δόθηκε και για την κατάθεση του portofolio (3/12/2014) αλλά και αυτή για τα σχέδια εργασίας και το παρατηρητήριο (15/12/2014) δείχνει την μαζική αντίσταση του εκπαιδευτικού κινήματος ενάντια στην αξιολόγηση και την αυτοαξιολόγηση – κατηγοριοποίηση των σχολείων. Δείχνει τις δυνατότητες που έχουμε για να μην περάσουν τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα.
Καλούμε:
· Τους συλλόγους διδασκόντων να απέχουν από κάθε αξιολογική διαδικασία συμμετέχοντας στην απεργία-αποχή που έχει προκηρύξει η ΔΟΕ
· Τους δ/ντες των σχολείων να μη συμπληρώσουν το portfolio, να απέχουν από κάθε αξιολογική διαδικασία και να συνταχθούν μαζί με τους δ/ντες που έχουν ήδη αρνηθεί κάθε αξιολογική διαδικασία. Επίσης, να μη συμπληρώσουν τη φόρμα του προγραμματισμού της ΑΕΕ, χωρίς απόφαση του συλλόγου διδασκόντων. Σε αντίθετη περίπτωση θα καταγγελθούν επώνυμα.
· Τις/ τους προϊσταμένες/νους νηπιαγωγείων να μην μπουν στη διαδικασία αξιολόγησης συντασσόμενες/οι με τη συντριπτική πλειοψηφία των συνάδελφων τους.
· Τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους προϊσταμένες και διευθυντές που δεν κατέθεσαν τη δήλωση συμμετοχής στην απεργία –αποχή, να το κάνουν τώρα συμμετέχοντας και αυτοί στο μεγάλο ρεύμα που δημιουργείται ενάντια στην αξιολόγηση και αυτοαξιολόγηση.




Δεν υπάρχουν σχόλια: