Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Ανακοίνωση



Συναδέλφισσες Συνάδελφοι
Σε μια κρίσιμη καμπή για τους εργαζόμενους όπου άλλοι αποφάσισαν για μας την οικονομική μας υποβάθμιση, βιώνουμε την αβεβαιότητα του εργασιακού μας αύριο με τη δαμόκλειο σπάθη της απόλυσης και την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού μας έργου σε άμεση σύνδεση με τη βαθμολογική μας άνοδο και τη μισθολογική μας εξέλιξη. Κι επειδή ασκούμε επάγγελμα που απαιτεί ευαισθησία, παιδαγωγική επάρκεια και γνώση, δεν απεμπολούμε καμία από τις αξίες που χαρακτηρίζουν το έργο μας. Δεν απεμπολούμε και καμία κατάκτηση που ο κλάδος έχει πετύχει μέχρι σήμερα.
Απέναντι στους αγώνες μας συναντάμε την καταστολή και τον αυταρχισμό της πολιτείας. Τελευταία άρχισε να εμφανίζεται και ο «επιθεωρητισμός», πριν ακόμα ψηφιστεί, (βιάζονται μάλλον), από την πλευρά των κάποιων σχολικών συμβούλων.

Συναδέλφισσες συνάδελφοι
Το δσ του συλλόγου μας ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ, την  αυταρχική συμπεριφορά της σχολικής συμβούλου κας Ριζάκη προς τους/τις συναδέλφους όπου αποκλειστικά και μόνο βάσει προφορικού λόγου δίνει «παραγγέλματα» και εντολές, κάνοντας κατάχρηση συχνά των αρμοδιοτήτων της. Έτσι μια σειρά από παρεμβάσεις της δημιουργούν προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των σχολείων (παρεμβαίνει εκ των προτέρων στη διαμόρφωση  του ωρολογίου προγράμματος της σχολικής μονάδας, έτσι ώστε τα πρώτα δίωρα να εξυπηρετούν τις ενημερώσεις της ανά τάξη, μία φορά το μήνα,  γεγονός που αποσυντονίζει καθημερινά και συστηματικά την παιδαγωγική και διδακτική δραστηριότητα στο σχολείο, αποσπασματικά διαδίδει, άλλοτε για υποχρεωτικά φύλλα εργασίας για τη Στ' τάξη στο μάθημα της Φυσικής, άλλοτε για υποχρεωτικές γραπτές καταθέσεις προγραμματισμών ανά τάξη, κάθε τρίμηνο, βάσει θεματικών ενοτήτων των μαθημάτων, χωρίς την οποιαδήποτε γραπτή αναφορά σε οποιαδήποτε εγκύκλιο ή νόμο, απαιτεί προσωπικά δεδομένα εκπ/κών ενώ παράλληλα τους  αξιολογεί  προφορικά  ως “ανεπαρκείς” επειδή δε διαθέτουν email, διαταράσσει  την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, μιλάει συχνά προσβλητικά και με απειλητικό ύφος, προσβάλει το συνδικαλιστικό κίνημα και τους εκλεγμένους εκπροσώπους σε Δ.Σ και υπηρεσιακά συμβούλια (ΚΥΣΠΕ) κ.ά).
Συχνά με καλή πρόθεση προσπαθήσαμε να δείξουμε τα όρια της παιδαγωγικής της βοήθειας και να χτίσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης. Πολλές φορές διαψευστήκαμε από τη συμπεριφορά της.


Απέναντι σε αυτή τη συμπεριφορά το δσ δηλώνει τα εξής:

Ø Ο θεσμός του σχολικού συμβούλου είναι κατάκτηση του συνδικαλιστικού κινήματος, ενάντια στο θεσμό του επιθεωρητισμού που με αγώνες ο κλάδος κατάργησε.
Η γνώση αποτυπώνεται στην πραγματική ζωή της τάξης, με μόχθο και με πνεύμα δημοκρατίας.
 Την καλούμε να αναζητήσει τις θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος για όλα τα ζητήματα (αξιολόγηση, επιμόρφωση, βιβλία, λειτουργικές δαπάνες, ασφαλιστικό, μισθούς, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη).
 Της θυμίζουμε ότι τα συνδικάτα αντιμετωπίζουν όλη την επίθεση που δεχόμαστε με όρους κινηματικούς και μαζικές διαδικασίες.
 Το επόμενο διάστημα θα μας βρίσκει μπροστά της σε κάθε σχολείο που θα επισκέπτεται.
   Πλέον δεν έχουμε να πούμε τίποτα μαζί της.
 Δηλώνουμε ότι το συνδικαλιστικό κίνημα δεν πτοείται από απειλές και φοβέρες. Οι νόμοι περί αξιολόγησης μπορεί να στρώνουν το χαλί στους μηχανισμούς της εκπαίδευσης για να προχωρήσουν τις αναδιαρθρώσεις στην εκπαίδευση με κάθε μέσο, αλλά εμείς είμαστε αποφασισμένοι να τους ακυρώσουμε στην πράξη και να αγωνιστούμε για το Δάσκαλο Παιδαγωγό, υπερασπιστή, και μπροστάρη των αγώνων του λαού, όπως στην Εθνική Αντίσταση, στο Μεσοπόλεμο, στην επτάχρονη δικτατορία. Στους αγώνες του χτες του σήμερα και του αύριο.
 Μέρα με τη μέρα γίνεται πλέον ολοφάνερο αυτό που υποστηρίζουμε εδώ και καιρό ότι και οι Σχολικοί Σύμβουλοι είναι βασικός μοχλός προώθησης των νέων μέτρων και του νέου σχολείου της αγοράς και δεν έχουν καμία σχέση με επιστημονικό σύμβουλο, υποστηρικτή του εκπαιδευτικού στο παιδαγωγικό του έργο, που με τόσους αγώνες κατακτήθηκε.


Καλούμε τους συναδέλφους να αντισταθούν στις απειλές, τους εκφοβισμούς τις προσβολές και την τρομοκρατία. Να μας ενημερώνουν για τις επισκέψεις της στα σχολεία και θα βρισκόμαστε κάθε στιγμή απέναντι στον αυταρχισμό, την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων, την προσβολή της προσωπικότητας και της αξιοπρέπειάς μας. Τέλος τους καλούμε, να συνεχίσουν να ενεργοποιούνται δυναμικά στα συνδικάτα στο Σύλλογό μας.






ΟΧΙ στην προσπάθεια τρομοκράτησης των συναδέλφων.



Δεν υπάρχουν σχόλια: