Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

Συναδέλφισσες συνάδελφοι

Τη Δευτέρα 08/09 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ΔΣ του Συλλόγου με το  νέο δήμαρχο Κερατσινίου Δραπετσώνας, Χρ. Βρεττάκο.
Ύστερα από πολύωρη συζήτηση εφ' όλης της ύλης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία και την απρόσκοπτη λειτουργία τους, ο δήμαρχος δεσμεύτηκε για τα παρακάτω:
Τη δημιουργία μόνιμου νηπιαγωγείου στο χώρο του 23ου Δημοτικού Σχολείου.
Στην ενόργανη  εκτίμηση της σεισμικής διακινδύνευσης όλων των σχολικών κτιρίων, για την αντισεισμική προστασία τους.
Στον εμβολιασμό των μαθητών/τριων της περιοχής
Στη διάθεση του κονδυλίου των 318.000 ευρώ στην επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων από πίστωση της ΣΑΤΑ των σχολείων. Ήδη στα σχολεία του δήμου πραγματοποιείται πρόγραμμα του ΟΣΚ για τις μονώσεις των σχολικών μονάδων  στα 4ο Δρ, 5ο, 6ο, 7ο, 18ο-24ο δημοτικά σχολεία Κερατσινίου ενώ η τεχνική υπηρεσία  του δήμου επιδιόρθωσε κακοτεχνίες στον πεζόδρομο  της εισόδου του 5ου Δ.Σχ. Κερατσινίου και έκανε μικρές επιδιορθωτικές παρεμβάσεις σε άλλα σχολεία.
Μας γνωστοποίησε ότι η χρηματοδότηση στους δήμους έχει μειωθεί κατά 6-6,5% στα πλαίσια της ανταποδοτικής λογικής. Ο δήμος δεν μπορεί να καλύψει αυτή τη στιγμή τους λογαριασμούς ΔΕΚΟ των σχολικών μονάδων, αλλά δεν πρόκειται να κοπεί το ρεύμα σε κανένα σχολείο.  Παράλληλα δεσμεύτηκε ότι μελετά  τρόπους εξεύρεσης οικονομικών κονδυλίων όπως  την καταβολή ανταποδοτικών από τη ΔΕΗ, την COSCO στο δήμο, από τις εκτάσεις που κατέχουν τα εργοστάσια, έτσι ώστε οι λογ/σμοι ΔΕΚΟ μελλοντικά να μπορέσουν να καλυφτούν. Επισημάναμε ότι είναι αδύνατο τα σχολεία να μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς ΔΕΚΟ από τις λειτουργικές δαπάνες.
Μας διαβεβαίωσε ότι οι σχολικοί τροχονόμοι  έχουν αποπληρωθεί καθώς και ότι τόσο οι ίδιοι όσο και οι καθαρίστριες ξεκινούν κανονικά στα σχολεία.
Ενημερωθήκαμε για τη διάλυση του οργανισμού ΔΗΚΕΠΑ  και την εξόφληση των μισθών 22 μηνών από την προηγούμενη δημοτική αρχή που οφείλονταν στους εργαζόμενους των καλλιτεχνικών μαθημάτων.
 Συζητήσαμε το πρόβλημα υποσιτισμού των παιδιών και την πιθανή εξεύρεση προγράμματος από την περιφέρεια που να καλύπτει τη σίτιση μαθητών των σχολείων καθώς και το πρόβλημα των ολιγόμηνων συμβάσεων εργασίας που δυσκολεύουν τη λειτουργία των δημοτικών παιδικών σταθμών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: