Τετάρτη 21 Μαΐου 2014



ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ- ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
μέλος της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής 
Τηλ/Fax 2104614202
goneiskerdrap@gmail.com --- goneiskerdrap.blogspot.com--- www.goneis.org.


                                                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Σε χθεσινά δημοσιεύματα αναφέρεται ότι συγχωνεύονται 128 δημοτικά και 74 νηπιαγωγεία, επίσης καταργούνται 15 δημοτικά σχολεία και 30 νηπιαγωγεία. Παράλληλα, συγχωνεύονται 16 γυμνάσια και λύκεια, 12 ΕΠΑΛ, ενώ καταργούνται ένα γυμνάσιο και τρία ΕΠΑΛ.

   Ανάμεσα στα υπό συγχώνευση, βρίσκονται το 5ο 12/Θ Δ.Σ. και το 22ο 6/Θ Δ.Σ. Κερατσινίου, τα οποία συγχωνεύονται στο 5ο 14/Θ Δ.Σ. Κερατσινίου. Είναι η δεύτερη προσπάθεια συγχώνευσης του 5ου & 22ου Δ.Σ. μετά τον Νοέμβρη του 2013, όταν το υπουργείο αιφνιδιαστικά, προσπάθησε να περάσει την συγχώνευση των παραπάνω σχολείων. Τότε η Ένωση Γονέων και οι Σύλλογοι των δυο δημοτικών σχολείων, μετά από μια μαζική Γενική Συνέλευση και πολυήμερες κινητοποιήσεις, στην Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, καταφέραμε να αποτρέψουμε την συγχώνευση.

   Η πείρα αυτή μας δείχνει τον δρόμο που πρέπει να βαδίσουμε και τώρα. Είναι ο δρόμος του ενιαίου, οργανωμένου, συλλογικού αγώνα γονιών -μαθητών -εκπαιδευτικών. Καλούμε όλους τους Συλλόγους-μέλη της Ένωσης, τους γονείς , μαθητές, εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζόμενους, να δώσουν την απάντηση που πρέπει σε όλους αυτούς που υποβαθμίζουν την μόρφωση των παιδιών μας, που τα θέλουν φτηνό εργατικό δυναμικό, άβουλα και αμόρφωτα, για να τα "ξεζουμίζουν" οι αυριανοί εργοδότες τους. Τους καλούμε να βγάλουν τα αναγκαία συμπεράσματα για την πολιτική που τσακίζει τη ζωή μας και τις ζωές των παιδιών μας, να τιμωρήσει και με την ψήφο του στις επερχόμενες εκλογές, μαυρίζοντας στην κυριολεξία, κόμματα, δημάρχους και δημοτικές παρατάξεις που πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ και του ευρωμονόδρομου.


   Καλούμε τους Συλλόγους των 5ου & 22ου Δ.Σ., όλους τους γονείς, εκπαιδευτικούς, μαζικούς φορείς σε Γενική Συνέλευση στο χώρο των σχολείων την Τρίτη 20/05/2014 και ώρα 18:30 για τον συντονισμό και την οργάνωση του αγώνα μας, για να απαιτήσουμε:

● Καμία κατάργηση- συγχώνευση σχολείων ή τμημάτων.
● Καμία περαιτέρω υποβάθμιση του σχολείου.
● Μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών ειδικοτήτων
● Κανένα τμήμα πάνω από 20 μαθητές.
● Έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις ανάγκες των σχολείων.

ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΙΝΟΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: