Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Αγαπητοί γονείς,

  Πριν από λίγες μέρες κυκλοφόρησε στον τύπο ένα έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας που  προβλέπει αλλαγές( συγχωνεύσεις , καταργήσεις και κάποιες ιδρύσεις ) σε σχολεία και νηπιαγωγεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.    Συγκεκριμένα καταργούνται 15 δημοτικά και 30 νηπιαγωγεία,  συγχωνεύονται 128 σχολεία  και 74 νηπιαγωγεία, καταργούνται δηλαδή 79 σχολεία και 67 νηπιαγωγεία !Επιπλέον υποβιβάζονται 130 δημοτικά και 20 νηπιαγωγεία. Στα νούμερα αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται τα ολοήμερα τμήματα στα παραπάνω  δημοτικά και νηπιαγωγεία τα οποία επίσης καταργούνται.
  Ένα ιστορικό σχολείο της πόλης μας, που στις αίθουσες του έμαθαν γράμματα γενιές κατοίκων της περιοχής μας , το 22ο Δημοτικό, το Πέτρινο, συγχωνεύεται μ΄ αυτή την πρόταση του  υπουργείου. Σε λίγο τα παιδιά θα στοιβάζονται σε μεγαλύτερα τμήματα  και πάνω από δέκα είναι οι οργανικές θέσεις των εκπαιδευτικών που καταργούνται .
 Μεγάλοι χαμένοι σ’ όλη αυτή την ιστορία είναι οι μαθητές που στριμώχνονται σε υπεράριθμα τμήματα, σε ακατάλληλα σχολεία με προγράμματα που αντικαθιστούν τη γνώση με την πληροφορία και την δεξιότητα.
 Χαμένοι είναι οι εκπαιδευτικοί αφού δημιουργούνται 
 « πλασματικές» υπεραριθμίες, εξαιτίας της μείωσης των οργανικών ,που οδηγούν σε υποχρεωτικές  μετακινήσεις, διαθεσιμότητες και τελικά απολύσεις, υποβαθμίζοντας ακόμη πιο πολύ την ποιότητα της εκπαίδευσης.
  Χαμένοι και οι γονείς που θα πρέπει να βάλουν πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πληρώνουν τα λειτουργικά έξοδα, για να μάθουν τα παιδιά  γράμματα.
  Εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι , γονείς,  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να μην περάσουν αυτά τα μέτρα, για την υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας.

  •    Η υποβάθμιση των σχολείων οδηγεί στην μείωση των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών μας.
  •     Να μην επιτρέψουμε να διαλυθεί το Δημόσιο σχολείο.
  •     Να μην γίνει καμία συγχώνευση των σχολείων.

                 Τα Δ.Σ. των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων 
                      του 5ου και 22ου Δημ.Σχ. Κερατσινίου 

Δεν υπάρχουν σχόλια: