Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

H μαχόμενη εκπαίδευση έξω από το υπουργείο παιδείας

Με τη συμμετοχή  δεκάδων Συλλόγων και ΕΛΜΕ και με την μαχητική παρουσία εκατοντάδων εκπαιδευτικών DSCN3543 
πραγματοποιήθηκε ο αποκλεισμός του Υπουργείου Παιδείας. Η κυβέρνηση υιοθέτησε για μια ακόμη φορά την βία και την καταστολή απέναντι στο εκπαιδευτικό κίνημα που υπερασπίστηκε τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση. Οι εκπαιδευτικοί  ψεκάστηκαν ,απωθήθηκαν και χτυπήθηκαν για να «επιμορφωθούν» τα «στελέχη» της «εκπαίδευσης».
Παρ’ όλη την καταστολή, μόλις και μετά βίας 62 στελέχη εκπαίδευσης επί συνόλου 160 κατόρθωσαν, ντροπιασμένα, κρυμμένα μέσα σε ταξί και με την προστασία των ΜΑΤ, να μπουν στο υπουργείο !
Έξω από το υπουργείο, πολλές εκατοντάδες εκπαιδευτικοί, σε μια μαζική και μαχητική διαδήλωση, περικύκλωσαν ασφυκτικά το χώρο του σεμιναρίου, απέκλεισαν έξω τους επίδοξους αξιολογητές και έδωσαν με αυταπάρνηση και επιτυχία τη μάχη τέσσερις ολόκληρες ώρες σε όλες τις εισόδους του υπουργείου.DSCN3552
Η σημερινή κινητοποίηση άνοιξε το δρόμο για τη συνέχεια. Με νέες αποφάσεις τους, οι εκπαιδευτικοί, μέσα από τους Συλλόγους, τις ΕΛΜΕ και τις Ομοσπονδίες τους, με ακόμα πιο μαζική και μαχητική κινητοποίηση, θα ακυρώσουν τα σεμινάρια της ντροπής, θα μπλοκάρουν κάθε διαδικασία αξιολόγησης !
Το εκπαιδευτικό κίνημα έδωσε σήμερα το μήνυμά του στο ανώτατο στελεχικό δυναμικό. Έδωσε το μήνυμά του στην ίδια την κυβέρνηση, στην πολιτική της Ε.Ε. και  του ΟΟΣΑ πως η επιδίωξή τους για διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης, θα βρει απέναντι το μαχόμενο εκπαιδευτικό κίνημα. 
Το θερμόμετρο στην εκπαίδευση ανεβαίνει : 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη και την Πέμπτη 19 και 20 Μάρτη, τριήμερη απεργία της ΟΛΜΕ στις 19-20 και 21 Μάρτη και επόμενο αγωνιστικό προσκλητήριο προς όλους τους εκπαιδευτικούς στο σεμινάριο των σχολικών συμβούλων το τριήμερο 21-22-23 Μάρτη.
 Η αξιολόγηση δεν θα περάσει ! 
Κανένας εκπαιδευτικός απολυμένος στις 22 Μάρτη !
ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: