Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Δελτίο Τύπου


 
   Σήμερα, 17/02 ο Σύλλογος μας, πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας, έξω από την Εισαγγελία Πειραιά εκφράζοντας την συμπαράστασή του, στους διωκόμενους μαθητές, του 2ου ΓΕΛ Κερατσινίου, για να μην τους ασκηθεί ποινική δίωξη.
Πλήθος κόσμου, μαθητών, γονιών, εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, συλλογικοτήτων, συγκεντρώθηκαν από αντίστοιχα καλέσματα.
  Στην παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στον Προϊστάμενο Εισαγγελέα, από τους φορείς που είχαν συγκεντρωθεί, απαιτήθηκε να σταματήσει κάθε δίωξη ενάντια στους μαθητές. Από την πλευρά των δικαστικών αρχών υπήρξε πρόθεση για να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο.


Συναδέλφισσες συνάδελφοι
  Χαιρετίζουμε τις/ τους αλληλέγγυους δασκάλες/ ους, του Συλλόγου μας, που παραβρέθηκαν, κάνοντας στάση εργασίας και δίνοντας το δικό τους στίγμα ως παιδαγωγοί.
  Η κυβέρνηση των μνημονίων και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας επιτίθεται σε κατακτημένα δημοκρατικά δικαιώματα. Προσπαθεί να βάλει την αστυνομία και στην εκπαίδευση μετά την κατάλυση του πανεπιστημιακού ασύλου, μετά από το χτύπημα κάθε μορφής αντίστασης, μέσα από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς.
  Καταγγέλλουμε τη στάση της δ/ντριας του 2ου ΓΕΛ Κερατσινίου και θεωρούμε ότι αποτελεί πρόκληση για το πνεύμα δημοκρατίας που απαιτείται στα σχολεία. Τέτοιες συμπεριφορές μας παραπέμπουν σε άλλες εποχές. Καλούμε όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να μην ανταποκριθούν σε καμία αστυνομικού χαρακτήρα πράξη, υπερασπιζόμενοι την παιδαγωγική τους ιδιότητα και τη δημοκρατία στα σχολεία. Τέτοιες συμπεριφορές αποτελούν παράδειγμα αποφυγής και δεν μπορούν να έχουν άλλοθι ή να καλύπτονται από συντεχνιακές λογικές.

   Υπενθυμίζουμε ότι η “καταγραφή προβλημάτων των Σχολικών Μονάδων” δεν είναι αρμοδιότητας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη γενικά και της Ελληνικής Αστυνομίας ειδικότερα, αλλά του αρμόδιου Υπουργείου Παιδείας και αφορούν τα κενά, τις διαθεσιμότητες κι απολύσεις των συναδέλφων, των σχολικών φυλάκων, τις ουσιαστικές ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού.



                                                                  Για το δ.σ.
           Η Πρόεδρος                                      Ο Γραμματέας
     Κυριακή Νικολάου                               Βασίλης Βατίστας

Δεν υπάρχουν σχόλια: