Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Ανακοίνωση του συλλόγου για τον ΕΟΠΥΥ



Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Η κυβέρνηση προχωράει στη διάλυση της Πρωτοβάθμιας Υγείας. Σε αυτό το πλαίσιο με φασιστικού τύπου διαδικασίες, έχει δοθεί εντολή για να μπει λουκέτο σε όλα τα ΙΚΑ, πριν καν δημοσιευθεί ο νόμος. Τη Δευτέρα, κατά πάσα πιθανότητα, θα σφραγίσουν το υποκαταστήματα του ΕΟΠΠΥ.
  Το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ στις μεγάλες εταιρείες και τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα έχει ξεκινήσει, την ίδια στιγμή που οι διαδικασίες παροχών υγείας έχουν σταματήσει. Τα ταμεία, το ένα μετά το άλλο, αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους απέναντι στους πολίτες. Η επιστροφή χρημάτων γίνεται με μεγάλη καθυστέρηση ενώ η συμμετοχή των εργαζομένων αυξάνεται άμεσα ή έμμεσα, όταν υποχρεώνονται να καταφύγουν στους ιδιώτες για την κάλυψη των αναγκών τους. Το έγκλημα ενάντια στην υγεία του λαού και της κοινωνίας ολοκληρώνεται. Ακόμα και αν "ξανανοίξουν" κάποιες μονάδες, αυτό θα συμβεί χωρίς να υπάρχουν ειδικευμένοι γιατροί.
  Είναι φανερό ότι η καπιταλιστική βαρβαρότητα δεν έχει τέλος. Χτες η παιδεία, σήμερα η υγεία, αύριο η ενέργεια και το νερό.
   Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν με οποιονδήποτε τρόπο στις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιήσουν οι συνδικαλιστικοί φορείς της υγείας το επόμενο διάστημα.


ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ, ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ

       Η Πρόεδρος                                      Ο Γραμματέας


     Νικολάου Κυριακή                          Βατίστας Βασίλης




Δεν υπάρχουν σχόλια: