Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Συνδικαλιστική δίωξη συναδέλφισσας


  Συνεχίζεται η απαράδεκτη συνδικαλιστική δίωξη, της Ελισάβετ Παπαδοπούλου, προέδρου του συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. Μολάων και αιρετής εκπροσώπου στο ΠΥΣΠΕ Λακωνίας, Η συγκεκριμένη δίωξη και όλες οι μέχρι τώρα ενέργειες της Διοίκησης, στοχεύουν να παρεμποδίσουν τη δράση της συναδέλφισσας και να τρομοκρατήσουν συνολικά τους εκπαιδευτικούς.
  Αποκαλυπτικό των επιδιώξεων αυτών είναι ότι ενάμιση μήνα μετά την αρχή της δίωξης και η συνάδελφος συνεχίζει να εγκαλείται, από το Διευθυντή Π.Ε. Ν. Λακωνίας σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση ως κατηγορούμενη για «ανάρμοστη συμπεριφορά εντός κι εκτός Σχολείου», ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΔΟΘΕΙ ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ!!! Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις μας για συνδικαλιστική δίωξη και είναι πρωτοφανές, αντισυνταγματικό και αντιδημοκρατικό! Με τον τρόπο αυτό παραβιάζονται οι αρχές νομιμότητας, τα στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα ενώ παρακωλύεται η δυνατότητα να ασκήσει απρόσκοπτα τα υπερασπιστικά της δικαιώματα.
  Ταυτόχρονα, ενώ εκκρεμεί η απάντηση του υπουργείου παιδείας στο αίτημα της συναδέλφισσας για εξαίρεση του ανακριτή-εκπαιδευτικού, παρ’ όλα αυτά καλείται να καταθέσει την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014.
  Είναι φανερό ότι επιδιώκεται από την πλευρά της διοίκησης η δημιουργία αρνητικών εντυπώσεων στους γονείς και την τοπική κοινωνία όπου ζει και εργάζεται η συναδέλφισσα και αποφυγή των μαχητικών αντιδράσεων των εκπαιδευτικών και των συγκεντρώσεων αλληλεγγύης. Γι’ αυτό άλλωστε, παρά του περί του αντιθέτου αιτήματός της ιδίας, καλείται σε απολογία στο χώρο του σχολείου όπου διδάσκει (!!!) αντί ενός υπηρεσιακού γραφείου, όπως όφειλε η διοίκηση.
  Το Δ.Σ. της ΔΟΕ εμμένει στη θέση που διατύπωσε δημοσίως και προς πάσα κατεύθυνση από την πρώτη στιγμή:
ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΩΞΗΣ!
Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τη συναδέλφισσα μέχρι την οριστική δικαίωσή της απέναντι στη συνδικαλιστική δίωξη που της ασκείται γιατί επέλεξε να καταγγείλει τις αυθαιρεσίες της διοίκησης και την αντιεκπαιδευτική πολιτική που διαλύει την εκπαίδευση και το δημόσιο σχολείο και όχι να σιωπήσει και να κουκουλώσει.
  Δε θα επιτρέψουμε να κυριαρχήσει ο φόβος και η υποταγή! ΔΕ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ Μ’ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ!!!
 Θεωρούμε ότι στο πρόσωπο της συναδέλφισσας διώκονται τα σωματεία μας για τους συλλογικούς τους αγώνες απέναντι στο υπουργείο, την κυβέρνηση και όλο το διοικητικό μηχανισμό που στηρίζουν την αντιεκπαιδευτική και αντεργατική πολιτική τους.

Τους απαντάμε : Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ!
  Καλούμε κάθε Συνάδελφο, Συλλογικότητα και Φορέα να δείξει την αντίθεσή του στην πολιτική του αυταρχισμού και του φόβου και όλοι μαζί να δυναμώσουμε τη φωνή μας, διεκδικώντας τις συνταγματικά κατοχυρωμένες δημοκρατικές ελευθερίες και τα δικαιώματα των εργαζομένων, που τόσο βάναυσα πλήττονται στις μέρες μας.
Από τη Δ.Ο.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: