Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013



OΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ 


Πέμπτη 26/9 στις  1.30 μ.μ.,  5o  Δ. Σχ. Kερατσινίου (Ταϋγέτου 8)


Συγκέντρωση την Τετάρτη στη 1 μ.μ. στα Προπύλαια στο πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και το απόγευμα αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 6μ.μ. στο Σύνταγμα.


                                           Aπό το δ.σ.

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013



ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!


  •  23/9 Δευτέρα στάση εργασίας μετά τις 11:30 Υπουργείο Παιδείας μαζί με ΟΛΜΕ.

  • ·         24/9 Τρίτη, Πανεργατική Απεργία Προπύλαια 10:30.

  • ·         25/9 Τετάρτη Προπύλαια 13:00. ΟΛΜΕ και δημόσιο. Αντιφασιστικό Συλλαλητήριο των Συνδικάτων ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ, στην πλατεία Συντάγματος στις 6:00 μμ.

Συνάδελφοι
Ο Σύλλογός μας σας καλεί στις απεργιακές κινητοποιήσεις της εβδομάδας αυτής που αρχίζει τη Δευτέρα και ολοκληρώνεται με τη 48ωρη απεργία την Τετάρτη   23 και την Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη.
Συνάδελφοι
Η μόνη λύση στην καταιγίδα που αντιμετωπίζουμε είναι ο συλλογικός αγώνας, η απεργία, η συγκέντρωση.
Είναι αποφασισμένοι να βγάλουν σε κινητικότητα και διαθεσιμότητα άμεσα χιλιάδες εκπαιδευτικούς. Είναι φανερό πλέον. Σήμερα 203 συνάδελφοι σκορπίζουν αρχικά στην Αττική και αύριο στην επαρχία και τον Ιούνη στην κινητικότητα. Ο μηχανισμός έχει στηθεί από τον Ιούνη. Δείτε τις ανακοινώσεις του συλλόγου, ενημερωθείτε για τους νόμους που έχουν ψηφιστεί.
Είμαστε όλοι σε διαθεσιμότητα!!!!

Το δσ

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΣ TOY ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ


ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ 
ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ.



Η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου, δείχνει  για μια ακόμη φορά το πραγματικό της πρόσωπο.

Ο αυταρχισμός και η καταστολή στη χτεσινή μεγαλειώδη αντιφασιστική συγκέντρωση ήταν ιδιαίτερα σκληρός. Αθρόες συλλήψεις, βία, τραυματισμοί, επίδειξη δύναμης και τρομοκράτησης του λαού, επιστρατεύτηκαν από την αστυνομία του κ. Δένδια, την ίδια στιγμή που μπροστά στα έκπληκτα μάτια του Κερατσινιώτικου λαού πίσω από τις διμοιρίες των ΜΑΤ, χτυπούσαν με πέτρες τους διαδηλωτές ομάδες μαυροφορεμένων παρακρατικών.

Η αστυνομική βία είναι απαραίτητος όρος για να εφαρμόσουν την αντιλαϊκή και αντεργατική τους πολιτική. Η αστυνομοκρατία και η τρομοκρατία, ο εκφοβισμός και ο εκβιασμός της εργαζόμενης πλειοψηφίας είναι αναπόσπαστο μέρος της πολιτικής του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, του ΔΝΤ, της Ε.Ε. και της ΤΡΟΪΚΑ. 

Είναι η χούντα της συγκυβέρνησης, των αγορών, των τραπεζών που στέλνει σήμερα τα ΜΑΤ στις κινητοποιήσεις των πολιτών, προσπαθώντας να διαλύσει τις  μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Η ΓΣ του συλλόγου μας δηλώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο πως οι εκφοβισμοί, οι εκβιασμοί, η τρομοκρατία, η καταστολή δεν μας πτοούν.



Να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες.




Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του συλλόγου Εκπ/κων Κερατσινίου – Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης».



Αγαπητοί μαθητές, φίλοι γονείς.

Την Κυριακή το βράδυ  στο Κερατσίνι (στην πόλη μας), δολοφονήθηκε από φασίστες της ΧΑ, ένας νέος συμπολίτης μας.
Μπροστά σε αυτό το γεγονός, εμείς οι δάσκαλοί σας, (οι δάσκαλοι των παιδιών σας) δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια μας.
Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στην οικογένεια του αδικοχαμένου νέου και δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε ο φασισμός να δηλητηριάσει τις καρδιές σας και τις καρδιές όλων μας. Όπως και στη σύγχρονη ιστορία μας οι παππούδες μας νίκησαν το φασισμό, έτσι και σήμερα θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη αυτή, χωρίς ταλαντεύσεις και δισταγμούς.
Δεν θα επιτρέψουμε άλλο θύμα από τις εγκληματικές φασιστικές οργανώσεις, ανεξαρτήτου φύλου, χρώματος, θρησκείας, ή πολιτικών αντιλήψεων. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε την κοινωνία της ελεύθερης και δημοκρατικής αντίληψης των πολιτών. Την κοινωνία των όλων, των ίσων και των διαφορετικών.
Σας καλούμε στη μνήμη του αδικοχαμένου συμπολίτη μας, αλλά και όλων αυτών των νεκρών, που μέχρι σήμερα έχουν δολοφονηθεί από τους φασίστες να κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή.    

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ



ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

Ø 16/9 Δευτέρα στάση εργασίας μετά τις 11:30 (Καλύπτει και η ΑΔΕΔΥ). Προπύλαια 12:00.
Ø 17/9 Τρίτη, απεργιακή επιτροπή συλλόγου στις 1:30 στο 5ο & 22ο Δ.Σχ. Κερατσινίου.
Ø 18/9 Τετάρτη πρώτη μέρα απεργίας.
Ø 19/9 Πέμπτη δεύτερη μέρα απεργίας. Γενική  Συνέλευση 1:30 στο 5ο & 22ο Δ.Σχ. Κερατσινίου, για την εκτίμηση της κατάστασης και την  παραπέρα πορεία των κινητοποιήσεων.

Συνάδελφοι
Ο Σύλλογός μας σας καλεί στις απεργιακές κινητοποιήσεις της εβδομάδας αυτής που αρχίζει τη Δευτέρα και ολοκληρώνεται με τη 48ωρη απεργία την Τετάρτη 18  και την Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη.
Συνάδελφοι
Η μόνη λύση στην καταιγίδα που αντιμετωπίζουμε είναι ο συλλογικός αγώνας, η απεργία, η συγκέντρωση.
Η στάση του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης στη συγκέντρωση και τη συνάντηση με τους εκπροσώπους της ΔΟΕ και των Συλλόγων την Παρασκευή 13/9 ήταν απαράδεκτη. Είναι αποφασισμένοι να διαλύσουν το δημόσιο σχολείο ξεκινώντας από το ολοήμερο και τα τμήματα ένταξης. Είναι αποφασισμένοι να βγάλουν σε κινητικότητα και διαθεσιμότητα άμεσα χιλιάδες εκπαιδευτικούς.  Άλλο τόσο αποφασισμένοι είμαστε και εμείς να υπερασπιστούμε το καθολικό δικαίωμα των παιδιών στη μόρφωση, το δημόσιο σχολείο και τα εργασιακά μας δικαιώματα.
Οι μνημονιακές πολιτικές που επιβάλλει το καπιταλιστικό σύστημα απέναντι στους εργαζόμενους, διαλύουν μέρα με τη μέρα ότι έχει κατακτηθεί με αγώνες του λαϊκού κινήματος. Παιδεία, υγεία, ασφάλιση, δημόσια αγαθά δίνονται βορά στα μεγάλα συμφέροντα και τα καπιταλιστικά μονοπώλια. Η ζωή μας μέρα με τη μέρα κατρακυλάει στη φτώχεια και την εξαθλίωση, ενώ το μέλλον των παιδιών διαγράφεται ζοφερό.
Το νέο λύκειο και η νέα τεχνολογική εκπαίδευση καταδικάζει στην αμορφωσιά τα παιδιά του ελληνικού λαού στέλνοντας την εκπαίδευση πίσω στα πιο μαύρα χρόνια των ταξικών φραγμών, της μαθητείας και της εκμετάλλευσης της παιδικής εργασίας, δημιουργώντας τον φτηνό ευέλικτο και ανειδίκευτο εργαζόμενο.

Όλοι μαζί μπορούμε.
Εκπαιδευτικοί, γονείς, εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα μπορούμε να βάλουμε φραγμό στην επίθεση που δεχόμαστε. Μπορούμε να τους ανατρέψουμε .
Συμμετέχουμε μαζί με τους καθηγητές (16/9 ως 20/9), ΟΔΠΤΕ: Διοικητικοί ΑΕΙ-ΤΕΙ (απεργία 10-14/9 και πενθήμερη 16-20/9 με απόφαση της Ομοσπονδίας τους, που επικυρώνεται από τις γενικές συνελεύσεις. Πολλά Ιδρύματα έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις από 5/9, ενώ και οι Σύγκλητοι των Ιδρυμάτων κάνουν αναστολή λειτουργίας για κάποιες μέρες σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Οι κινητοποιήσεις στα πανεπιστήμια είναι πολύμορφες και καθημερινές), Οι Ομοσπονδίες των ασφαλιστικών ταμείων (ΟΑΕΔ, ΙΚΑ, ΕΟΠΥΥ κ.λπ.), πενθήμερη, Τα Υπουργεία που έχουν διαδοχικές 24ωρες ή στάσεις εργασίας και πριν τις 18-19/9: 1. Η ΓΓ Εμπορίου και Καταναλωτή του Υπ. Ανάπτυξης (Κάνιγγος) είναι σε κινητοποιήσεις από τον Αύγουστο, με συνέλευση καθημερινά. 2. ΥΠΑΑΤ: Διαδοχικές στάσεις εργασίας και απεργίες από τις Ομοσπονδίες (ΠΟΓΕΔΥ, ΠΟ ) και τον Ενιαίο Σύλλογο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του ΕΛΓΟ-Δήμητρα, από 10/9. 3. ΥΠΠΟΑ: Στάσεις εργασίας Δευτέρα 16/9 (από την ΠΟΕ ΥΠΠΟ και πρωτοβάθμιους Συλλόγους) και Τρίτη 17/9 (από τον Ενιαίο Σύλλογο Αττικής, Στερεάς και Νήσων). 4. Η ΟΕΝΓΕ (νοσοκομειακοί γιατροί) καλούν σε 3ημερη απεργία 17-19/9. Σε κινητοποίηση βρίσκονται οι εργαζόμενοι σε νοσοκομεία που κλείνουν (πχ Λοιμωδών). 4. Υπουργείο Τουρισμού: στάση εργασίας Τρίτη 17/9 για συμπόρευση με άλλα Υπουργεία, νέα συνέλευση στις 20/9. 5. Υπουργείο Υγείας (Κεντρική Υπηρεσία): δράσεις ενημέρωσης του κοινού Δευτέρα και Τρίτη, απεργιακή περιφρούρηση στη 48ωρη, νέα Γενική Συνέλευση στις 20/9.
Όλες οι άλλες Ομοσπονδίες του δημοσίου καλούν σε μαζική συμμετοχή στις 18 & 19/9, ενώ η ΑΔΕΔΥ έχει σύσκεψη με τις Ομοσπονδίες στις 20/9 και Γενικό Συμβούλιο στις 21/9 (Σάββατο) για να αποφασίσει τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων.
Μετά τις 18-19/9:
Η ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ έχει αποφασίσει, εκτός από τη συμμετοχή στις 18-19/9 πενθήμερη απεργία από 23/9, αν συμμετέχουν και άλλοι κλάδοι. Η ΠΟΕ ΟΤΑ αποφάσισε (Γενικό Συμβούλιο), μετά τις 18-19/9 άλλη μία 48ωρη απεργία στις 23 και 24 Σεπτέμβρη.
Στην  κατεύθυνση αυτή σας καλούμε  
Όλοι στον αγώνα !

Το Δ.Σ.