Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ





ΣΤΟΝ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ

Το δ.σ του συλλόγου μας καταγγέλλει  την απροκάλυπτη πολιτική δίωξη εκφοβισμού που ασκεί ο βιομήχανος Μάνεσης στους εργάτες χαλυβουργούς, που για μήνες έδωσαν μια μάχη ζωής στις πύλες του εργοστασίου και είναι παράδειγμα αγωνιστικότητας, όπως και πολλοί άλλοι εργαζόμενοι. Είναι όλοι αυτοί που τόλμησαν και τολμούν να πουν όχι στη σύγχρονη σκλαβιά.
Μετά τις απολύσεις και την καταστολή συνεχίζονται και οι δικαστικές διώξεις.  Δικάζονται για μια σειρά “φτιαχτά” αδικήματα 18 χαλυβουργοί και μια γυναίκα χαλυβουργού, η  Μαρία Δελή, χρόνια μέλος της Ένωσης Γονέων Περάματος, της Ομοσπονδίας Γονέων Πειραιά και Αττικής αλλά και της ΑΣΓΜΕ. Η αλήθεια είναι ότι η Μαρία η Δελή δικάζεται γιατί:
Ø Γιατί μπήκε μπροστά στη συγκρότηση της "επιτροπής αγώνα γυναικών απεργών χαλυβουργών" και στήριξαν ηθικά και πρακτικά τον ηρωικό απεργιακό αγώνα των αντρών τους.
Ø Γιατί κάλεσε τις μανάδες να μάθουν στα παιδιά τους να είναι περήφανα που είναι παιδιά εργατών! Να τα μάθουνε ότι νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!

Όλο το διάστημα του απεργιακού αγώνα των χαλυβουργών δεκάδες Ομοσπονδίες, σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους. Ο σύλλογός μας στήριξε δύο φορές με καμπάνια αλληλεγγύης και πολλές άλλες δράσεις το συγκεκριμένο αγώνα. Δεν θα τους αφήσουμε μόνους τους ούτε τώρα.
Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία μέσα από τα σωματεία τους και τους συλλόγους  να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας.
Ø Να μην περάσει το δόγμα «νόμος και τάξη».
Ø Να μην περάσει ο φόβος.

Αλληλεγγύη - Οργάνωση - Αγώνας

To Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: