Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Ανακοίνωση του συλλόγου



Συνάδελφοι.
Με ταχύτατες διαδικασίες προχωρά η κυβέρνηση στην απόλυση 2.500 εκπαιδευτικών. Από τη μια μέρα στην άλλη, η κυβέρνηση ανακοινώνει την απόλυση χιλιάδων συναδέλφων μόνιμων εκπαιδευτικών ανοίγοντας το δρόμο για τους επόμενους γύρους μαζικών απολύσεων σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της εκπαίδευσης !
Συναδέλφισες/συνάδελφοι
Η κυβέρνηση και το υπουργείο παιδείας έχουν κηρύξει τον πόλεμο στους εκπαιδευτικούς. Μέσα σε αυτή τη συγκυρία, όπου το υπουργείο πετάει στο δρόμο χιλιάδες εκπαιδευτικούς, εμφανίζονται για ελέγχους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης σε δ/νσεις «αναζητώντας» εκπαιδευτικούς που δεν πραγματοποιούν εργασία. Στοχοποιούν ανθρώπους και μεθοδεύουν απολύσεις.
Κανείς εκπαιδευτικός δεν περισσεύει, καμιά απόλυση δεν θα γίνει αποδεκτή, κανένα παζάρι με την πολιτική της ανθρωποφαγίας. Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο και το κοινωνικό αγαθό της εκπαίδευσης, μαζί με γονείς, μαθητές, εργαζόμενους, όλη την κοινωνία.
Τη μάχη αυτή θα τη δώσουμε με το υπόλοιπο δημόσιο τομέα, με τον ιδιωτικό τομέα, τους άνεργους, την κοινωνική πλειοψηφία για να ηττηθεί αυτή η κυβέρνηση και κάθε επίδοξος διαχειριστής, που μαζί με την ΕΕ και το ΔΝΤ βυθίζουν την κοινωνία στην ανεργία και την εξαθλίωση.

Με βάση τα παραπάνω:
Καλούμε τη ΔΟΕ άμεσα να διερευνήσει το θέμα που έχει προκύψει σχετικά με τους ελέγχους.
Το δσ καλεί το δ/ντη εκπ/σης να μην προχωρήσει σε καμία ενέργεια που θα δημιουργεί προβλήματα στους συναδέλφους.
Το δσ θα προχωρήσει σε συντονισμό και με τους άλλους συλλόγους της ΠΕ στον Πειραιά, την ΕΛΜΕ και τους γονείς σε δράσεις αντίστασης. 

Για το Δ.Σ.
    Ο  Πρόεδρος                                                                  Ο  Γραμματέας

Σταύρος Καλλώνης                                                          Βασίλης Βατίστας

Δεν υπάρχουν σχόλια: