Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

      Πραγματοποιήθηκε στις 29/3, κινητοποίηση που συμμετείχαν ο σύλλογός μας, η ΕΛΜΕ Πειραιά, η Ένωση γονέων Περάματος, σύλλογοι γονέων των δημοτικών σχολείων, στο δημαρχείο Περάματος με αφορμή την εγκατάλειψη των σχολείων της πόλης από την πλευρά της δημοτικής αρχής. Η δημοτική αρχή δεν έχει αποδώσει τα πενιχρά χρήματα που στέλνονται από την κυβέρνηση του μνημονίου στα σχολεία, υποβαθμίζοντας ακόμα περισσότερο τη δημόσια και δωρεάν παιδεία.
Πάνω από 200 εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές παραβρέθηκαν στην είσοδο του δημαρχείου της πόλης, εκφράζοντας για άλλη μια φορά τη διαμαρτυρία τους.
Κάτω από την πίεση των εκπκών, των γονιών και των μαθητών των δημοτικών σχολείων, ο αντιδήμαρχος, (Ο δήμαρχος ζουμπούλης, άλλη μια φορά έλειπε) ψελλίζοντας ανυπόστατες δικαιολογίες, δεσμεύτηκε ότι θα αποδώσει τα χρήματα στα σχολεία μέχρι την Παρασκευή 5/4.  
Θεωρούμε ότι ο δήμαρχος Περάματος και η δημοτική αρχή, δεν μπορεί να συνεχίζει να εμπαίζει μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς της πόλης. Τα όρια της ανοχής και της υπομονής μας απέναντι στην ανάλγητη  στάση της δημοτικής αρχής ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΝΤΛΗΘΕΙ. Η στάση τους έχει φτάσει στα όρια επιβίωσης την λειτουργία των σχολείων της πόλης. Τα σχολεία μας είναι χωρίς χαρτιά, χωρίς κιμωλίες, χωρίς τεχνική βοήθεια, με απλήρωτες καθαρίστριες και σχολικούς τροχονόμους, με απλήρωτους λογαριασμούς, με κτίρια που βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή των παιδιών μας.
Το δσ του συλλόγου εκπ/κών Κερατσινίου Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης», ευχαριστεί τους συναδέλφους που στήριξαν απεργιακά την κινητοποίηση, μέσα σε δύσκολες οικονομικά συνθήκες, εκφράζοντας με παραδειγματικό τρόπο τις αγωνίες και τις ανησυχίες τους για την προάσπιση του δημόσιου και δωρεάν σχολείου, εκφράζοντας για άλλη μια φορά την αντίθεσή τους στην «Καλλικρατική» πολιτική που οδηγεί στην υποβάθμιση, την κατηγοριοποίηση και την αποδόμηση του δημόσιου σχολείου.
Δηλώνουμε στο δήμαρχο παντελή ζουμπούλη και σε όλη τη δημοτική αρχή ότι εάν και αυτή τη φορά δεν αποδοθούν όλες οι οφειλές σύντομα θα μας βρει απέναντί του.
Στην κατεύθυνση αυτή σας καλούμε:
στο δημαρχείο Περάματος τη Δευτέρα 11 Απρίλη σε κατάληψη του δημαρχείου.
            Για το Δ.Σ.
Ο  Πρόεδρος                                              Ο  Γραμματέας

           Σταύρος Καλλώνης                                        Βασίλης Βατίστας

Δεν υπάρχουν σχόλια: