Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Σχετικά με την καταγγελία για απειλή, από χρυσαυγίτη δάσκαλο στον γραμματέα του συλλόγου μας.



Έκπληκτοι  διαβάσαμε σε ανακοίνωση-πρόταση του ΠΑΜΕ εκπ/κων προς τα Δ.Σ. σωματείων μέσω του διαδικτύου (εδώ)  ότι … «Δάσκαλος σε σχολείο του Κερατσινίου έστειλε απειλητικό ηλεκτρονικό μήνυμα σε συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ και Γραμματέα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Νίκος Πλουμπίδης». Στο μήνυμα του δήλωνε “πως είναι χρυσαυγίτης και με ωμό αντικομουνισμό, απειλούσε τον συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ.».
Η έκπληξή μας οφείλεται στο ότι από το γραμματέα του συλλόγου μας και μέλος του ΠΑΜΕ, δεν αναφέρθηκε ή καταγγέλθηκε το περιστατικό ποτέ στο δσ του συλλόγου μας, παρότι συνέβη όπως υποστηρίζει το Σεπτέμβρη,( ας σημειωθεί ότι έχουν γίνει 7 δσ από την αρχή της σχολικής χρονιάς), σε καμία έκτακτη γενική συνέλευση,(έχουν γίνει 2 από την αρχή της σχολικής χρονιάς), ούτε στη Γενική συνέλευση του συλλόγου μας, όπου καταδικάστηκε τόσο συνολικά η δράση της φασιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, όσο και ειδικά  το «γεγονός της Λευκάδας».  Παράλληλα  υιοθετήθηκε ομόφωνα το ψήφισμα της καταδίκης της επίθεσης των χρυσαυγιτών στα μέλη της λαϊκής συσπείρωσης στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Περάματος.
Στην προσπάθειά μας να ενημερωθούμε,  μέσα από την ανοιχτή διαδικασία του διοικητικού συμβουλίου, τους καλέσαμε, αρνήθηκαν να συμμετέχουν και να μας δώσουν τα ακριβή στοιχεία του φασιστοειδούς δασκάλου που τον απείλησε και να το καταδικάσουμε απερίφραστα όπως και στο παρελθόν έχουμε κάνει σε ανάλογες περιπτώσεις.
Για το δσ του συλλόγου μας, προκύπτουν τα παρακάτω στοιχειώδη ερωτήματα:
Ø  Γιατί δεν ενημερώθηκε το δσ του συλλόγου μας ή κάποιο άλλο όργανο;(συνέλευση, αντιφασιστική επιτροπή έκτακτη γσ)
Ø  Γιατί καλύπτουν το συγκεκριμένο χρυσαυγίτη δάσκαλο που τους απείλησε (έξω οι φασίστες από τα συνδικάτα καταλήγει το κείμενό τους), ενώ στα άλλα δύο περιστατικά που αναφέρεται η ανακοίνωσή τους,  είναι πολύ εύκολο να  ταυτοποιήσεις τα πρόσωπα.
Ø  Γιατί δεν ζήτησε να καταδικάσει το γεγονός ο ίδιος του ο σύλλογος και έρχεται το ψήφισμα με αυτή τη μορφή τέσσερις μήνες αργότερα ενώ συγκεκριμένα  στις 10 Γενάρη του 2013 είχαμε δσ και η ανακοίνωση ανέβηκε στο διαδίκτυο στις 11/1/13;
Ø  Γιατί ενώ ζητάμε έκτακτο δσ μαζί και με άλλα θέματα που επείγουν, δεν εμφανίζονται τα δύο μέλη του ΠΑΜΕ και επιμένουν να μεταφερθεί μετά από 20 μέρες, στο τακτικό ΔΣ;
Ύστερα από όλα αυτά το δσ του συλλόγου τους ξανακαλεί να έρθουν σε νέο έκτακτο δσ και να μας ενημερώσουν.
Τέλος θέλουμε να επαναλάβουμε τη θέση μας ενάντια στο φασισμό και τη ΧΑ όπως αυτή διαμορφώθηκε και από τη Γενική μας Συνέλευση. Ως εκπαιδευτικοί δίνουμε τη μάχη μας, με ενωτικούς αγώνες, ενάντια στο φασισμό, όπως έχει κάνει ο σύλλογός μας όλο το προηγούμενο διάστημα (συζήτηση τον Οκτώβρη, αντιφασιστικό βαλιτσάκι, κινητοποίηση με φορείς στο Κερατσίνι, κινητοποίηση για Αιγύπτιους στο Πέραμα, κινητοποίηση για Αιγύπτιους στην ιχθυόσκαλα στο Κερατσίνι), χωρίς ταλαντεύσεις και φόβους και με όλα τα μέσα.
Δεν αποδεχόμαστε ως μέλη του συλλόγου μας μέλη και στελέχη ναζιστικών και φασιστικών οργανώσεων. Επιδιώκουμε και διδάσκουμε την ελευθερία, την κριτική σκέψη, το δικαίωμα στη διαφορετικότητα,  την αλληλεγγύη, την κοινωνία των όλων και των ίσων.

Όλα τα παιδιά Ελλήνων και μεταναστών στα σχολεία μας.
Κανένας φασίστας στα συνδικάτα.
   
Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: