Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Η Αθήνα ενάντια στο φασισμό



19 ΓΕΝΑΡΗ, ΑΘΗΝΑ, ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΔΙΑΔΗΛΩΝΕΙ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΟΜΟΝΟΙΑ 14.00
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 16.00

Στις 19 Γενάρη οι εκπαιδευτικοί ενώνουμε τη φωνή μας και τον αγώνα μας μαζί με εκατοντάδες χιλιάδες άλλους Έλληνες και μετανάστες εργαζόμενους, ανέργους, νεολαία, για να διαδηλώσουμε ενάντια στη φασιστική και κρατική τρομοκρατία. Υψώνουμε τους αγώνες μας τοίχος ενάντια τις επιθέσεις που έχει εξαπολύσει το κράτος, οι κατασταλτικοί του μηχανισμοί και η δολοφονική συμμορία της Χρυσής Αυγής απέναντι στους μετανάστες και σε αγωνιζόμενα κομμάτια της νεολαίας, της κοινωνίας, αγωνιζόμενους κλάδους εργαζομένων.

Διαδηλώνουμε για να περιφρουρήσουμε τα σχολεία μας και τους εκπαιδευτικούς του σωματείου μας από το ρατσισμό, τον τρόμο και το φασισμό.

Ξέρουμε ότι η φασιστική ιδεολογία και τα κόμματα της, επιδιώκει να τα βάλουμε οι φτωχοί με τους φτωχούς για να κρυφτούν οι πραγματικοί ένοχοι για την καταβύθιση της ζωής μας, που είναι κυβέρνηση, κράτος, κεφάλαιο, ΕΕ, ΔΝΤ.


Ζούμε τον απόλυτο κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό, με το κράτος να καταπατά και να παραβιάζει κάθε δημοκρατικό-εργατικό δικαίωμα και ελευθερία. Τα καθημερινά πογκρόμ στους μετανάστες, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, οι προληπτικές συλλήψεις πριν από κάθε εργατική διαδήλωση, η χρήση χιλιάδων χημικών για τη διάλυση των συγκεντρώσεων, οι τρομοκρατικές επεμβάσεις της αστυνομίας, των ΜΑΤ, των ΔΙΑΣ σε κάθε μορφή κοινωνικής δράσης και αντίστασης, η απαγόρευση από τα δικαστήρια δεκάδων απεργιών, οι συλλήψεις αγωνιστών, οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που καταπατούν ακόμα και το σύνταγμα, οι απολύσεις και οι εργοδοτικές απειλές είναι τα στοιχεία που συνθέτουν το πάζλ ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος που χρησιμοποιεί την κρατική καταστολή και τη φασιστική απειλή για να λιώσει κάτω από τη σιδερένια μπότα του κάθε αντίσταση, κάθε δράση ανυπακοής και ανατροπής.

Αυτό το καθεστώς προστατεύουν οι φασίστες με τις επιθέσεις στους μετανάστες, με τις απειλές και τα χτυπήματα στους αγώνες των εργαζομένων και τους κοινωνικούς αγωνιστές.

Εμείς οι εκπαιδευτικοί, συμμετέχουμε μαζικά στη διαδήλωση, το Σάββατο 19 Γενάρη, 14.00 μ.μ. Ομόνοια.

Θα δυναμώσουμε μέσα σε κάθε τάξη, σε κάθε διδασκαλία, σε κάθε γιορτασμό, την πάλη μας ενάντια στις φασιστικές ιδέες, το ναζισμό και τις πρακτικές τους. Με τη συλλογική μας δράση και απεύθυνση, με την οργάνωση της κοινωνικής αλληλεγγύης, θα προσπαθήσουμε να σπάσουμε κάθε υποστήλωμα του κοινωνικού εκφασισμού και κανιβαλισμού.

Δηλώνουμε πως θα πράξουμε ό,τι περνάει από τα χέρια και την ψυχή μας, για να δυναμώσουν οι ιδέες μιας απελευθερωμένης, ανεξάρτητης, αδούλωτης, δημοκρατικής και χειραφετημένης κοινωνίας.

Όλοι οι εργαζόμενοι ενωμένοι θα βαδίσουμε στο δρόμο του αγώνα για να ανατραπεί η πολιτική και η κυβέρνηση των μνημονίων και του κεφαλαίου.


Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος                           Ο Γραμματέας
Καλλώνης Σταύρος               Βατίστας Βασίλης
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: