Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Δελτίο ενημέρωσης για τη συνάντηση του δ.σ με τους διευθυντές


        Συναντήθηκε το δ.σ του συλλόγου με τους δ/ντες του Κερατσινίου την Τετάρτη 12 Δεκέμβρη.
       Στη συνάντηση συμμετείχαν 8 δ/ντες των σχολείων του συλλόγου μας. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ακουστήκαν  τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία. Αναδείχτηκε η έλλειψη στήριξης των σχολείων από τη δημοτική αρχή, αφού ακόμα σήμερα δεν έχει φτάσει η 3η δόση των λειτουργικών δαπανών, ούτε αποδίδονται οι Δαπάνες επισκευών και συντήρησης. Συζητήθηκε τέλος και το θέμα πως κάποια σχολεία δεν πληρώνουν ρεύμα με αποτέλεσμα να δημιουργούνται οικονομικές ανισότητες ως προς τις πάγιες δαπάνες λειτουργίας των σχολείων.

       Το δσ έκανε σαφές ότι πάγια θέση του συλλόγου μας εδώ και χρόνια είναι να αναλάβουν οι δημοτικές αρχές την κάλυψη των ΔΕΚΟ, να αποδοθούν στα σχολεία τα χρήματα των Δαπανών επισκευών και συντήρησης όπως οι λειτουργικές δαπάνες. Τέλος επισημάνθηκε η ανάλγητη στάση της δημοτικής αρχής και του προέδρου της σχολικής επιτροπής της α/θμιας, για τη μη απόδοση των χρημάτων των καθαριστριών που τα σχολεία έχουν πληρώσει τα προηγούμενα χρόνια.
       Για όλα αυτά ο σύλλογος το επόμενο διάστημα θα αναλάβει δυναμικές πρωτοβουλίες, (παραστάσεις, διαδηλώσεις, καταγγελίες), και καλεί τους δ/ντες  όλων των σχολείων του συλλόγου μας  μπροστά στα οικονομικά αδιέξοδα των σχολείων να σταματήσουν να πληρώνουν τους λογαριασμούς ΔΕΚΟ, και το δ.σ θα αναλαμβάνει να τους καταθέτει στο δήμαρχο, δίνοντας έτσι μια μικρή οικονομική ανάσα στα σχολεία. 


Για το Δ.Σ.
      Ο Πρόεδρος                                                       Ο  Γραμματέας
             
         Καλλώνης Σταύρος                                                Βατίστας Βασίλης



Δεν υπάρχουν σχόλια: