Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 15/12 ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ



Στόχος των φασιστών στην εποχή της καπιταλιστικής κρίσης και των μνημονιακών όρων υποδούλωσης είναι η συγκάλυψη αυτών που σπέρνουν τη φτώχεια και τη δυστυχία και η δαιμονοποίηση των “απόκληρων” της παγκοσμιοποίησης. Το σύστημα της ενοχοποίησης και της τρομοκρατίας των τραμπούκων σε βάρος των εργαζομένων, των μεταναστών, των αριστερών, της διανόησης. Στρέφονται κατά του “άλλου”, του “διαφορετικού” κατασκευάζοντας πλασματικές πολιτισμικές αντιθέσεις, υποδεικνύουν το φτωχότερο, τον περισσότερο εκτεθειμένο σε ρευστά δικαιώματα, το φθηνότερο εργατικό δυναμικό ως υπαίτιους της φτώχειας αντί για τους βιομηχάνους, εφοπλιστές, τραπεζίτες, την κυβερνητική πολιτική και τα συμφέροντα των υπερεθνικών οικονομιών.
          Από τη μεριά τους τα αστικά κόμματα, μέσα από  σειρά σκληρών αντιλαϊκών και αντιδραστικών μέτρων, καλλιεργούν αντιμεταναστευτική πολιτική και δημιουργούν χώρους σύγχρονου  κοινωνικού αποκλεισμού, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών,  προλειαίνουν το έδαφος  και υποβοηθούν  τα τάγματα ασφάλειας της χρυσής αυγής.
Οι καθημερινοί εκφοβισμοί και οι βίαιες ρατσιστικές επιθέσεις μερικές εκ των οποίων φονικές, κατά μεταναστών, ομάδων, ή μεμονωμένων προσώπων σε σπίτια, χώρους εργασίας, φανάρια, δρόμους, διαρκώς πληθαίνουν. Τέτοια φαινόμενα είχαμε και στην περιοχή μας με την δολοφονική επίθεση κατά των Αιγυπτίων ψαράδων πριν μερικούς μήνες στο Πέραμα, αλλά και με συνεχόμενες απειλές το τελευταίο διάστημα στους Αιγύπτιους εργάτες στην ιχθυόσκαλα στο Κερατσίνι.
Την ίδια στιγμή τα Μ.Μ.Ε. σπανίως φιλοξενούν εικόνες ρατσιστικής βίας και εξαθλίωσης με αποτέλεσμα πολλά από τα περιστατικά αυτά να παραμένουν στην αφάνεια. Όταν δε το κάνουν, περισσότερο διαφημίζουν τους δράστες, παρά καταδεικνύουν το αποτρόπαιο των πράξεων και τα πραγματικά αίτιά τους.
Ο αγώνας κατά του ρατσισμού, του εθνικισμού και του φασισμού πρέπει να δίνεται σε όλα τα μέτωπα: θεωρητικό, πολιτικό και μαχητικό, εφόσον αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι για κοινωνίες ελευθερίας, ισότητας κι αλληλεγγύης χωρίς πλαστούς κοινωνικούς διαχωρισμούς και εκτοπίσεις λόγω καταγωγής, φυλής, φύλου, σεξουαλικών προτιμήσεων.
     
                             Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές των προσφύγων.
Αντίσταση σε όλους τους κρατικούς μηχανισμούς καταπίεσης και καταστολής.
Αγωνιζόμαστε για  τις δικές μας κοινότητες ελευθερίας, ισότητας κι αλληλεγγύης

ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 12:00
ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ-Πλατεία Νίκης Αμφιάλη


Δεν υπάρχουν σχόλια: