Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η προγραμματισμένη συνάντηση του ΔΣ της ΔΟΕ με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Θεόδωρο Παπαθεοδώρου, με θέματα πρωταρχικής σημασίας για τη λειτουργία του θεσμού του Νηπιαγωγείου. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν και μέλη του Συντονιστικού Νηπιαγωγών και της Ομάδας Νηπιαγωγών.
Στην έναρξη της συζήτησης παρέστη ο Υπουργός κ.Αρβανιτόπουλος, ο οποίος έδωσε απαντήσεις σε ερωτήματα που είχαν τεθεί σε προηγούμενες συναντήσεις με τη ΔΟΕ. Συγκεκριμένα, τη νομοθέτηση του διδακτικού ωραρίου των Νηπιαγωγών, την κατάργηση της υποχρεωτικής διετούς παραμονής στην οργανική θέση, το «ξεκλείδωμα» των πινάκων και την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών.
Ο Υπουργός δεμεύτηκε σε σχέση με τα δύο πρώτα, ότι θα υπάρξουν νομοθετικές ρυθμίσεις, σε νομοσχέδια που θα κατατεθούν αύριο και σε σχέση με το τρίτο σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί εντός του Νοεμβρίου.
Στη συνέχεια ο Υφυπουργός κ.Παπαθεοδώρου ανέφερε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την επίλυση οποιουδήποτε ζητήματος είναι να μην επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός.
Τέθηκαν στον Υφυπουργό σημαντικά θέματα του Νηπιαγωγείου που παραμένουν άλυτα επί σειρά ετών, όπως η μη καθολική εφαρμογή της υποχρεωτικής φοίτητης στο νηπιαγωγείο -2250 νήπια δε φοίτησαν πέρυσι, οι απαράδεκτες κληρώσεις νηπίων και προνηπίων για μια θέση στο νηπιαγωγείο, το μη νομοθετικά κατοχυρωμένο ωράριο των Νηπιαγωγών που αυξάνεται αυθαίρετα με Υπουργικές αποφάσεις, το παρωχημένο ΠΔ 200, η απόκρυψη της πραγματικής οργανικότητας των νηπιαγωγείων, τα κενά –μόνο 35 νηπιαγωγοί διορίστηκαν φέτος, η αδυναμία αναπλήρωσης σε περιπτώσεις ασθένειας, το σοβαρό κτιριακό πρόβλημα των νηπιαγωγείων, η μη καταβολή του επιδόματος του/της Προϊσταμένου/ης στους αναπληρωτές κ.ά.
Ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί αύριο, θα υπάρξει ρύθμιση για το ωράριο των Νηπιαγωγών στο πλαίσιο του ισχύοντος στην Πρωτοβάθμια, το οποίο θα εφαρμοστεί από το Σεπτέμβριο.
Το Συντονιστικό Νηπιαγωγών επί σειρά ετών αγωνίζεται για:
  • Το νόμιμο δικαίωμα των Νηπιαγωγών να έχουν το ωράριο των υπόλοιπων συναδέλφων που εργάζονται στην Πρωτοβάθμια. Δικαίωμα που έγινε απαίτηση με χιλιάδες υπογραφές Νηπιαγωγών απ` όλην την Ελλάδα
  • Το δικαίωμα για δημόσια και δωρεάν παιδεία όλων των παιδιών, νηπίων και προνηπίων, σε κατάλληλα σχολικά κτίρια, με αναλογία Νηπιαγωγού /παιδιών 1:15
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δεσμεύτηκε σήμερα
Είμαστε σε αναμονή για την υλοποίηση των δεσμεύσεων αύριο

Δεν υπάρχουν σχόλια: